Gheorghe Hagi si ministrul Banicioiu au inaugurat sectiile de Oncologie Pediatrica si Anatomie Patologica de la Spitalul Marie Curie

Cele doua sectii au fost renovate si modernizate printr-o investitie de 550.000 de euro facuta de fundatia fostului fotbalist si fundatia Salvati-va Ingerii.

 

camera de joacaMoment festiv cu invitati de marca astazi la spitalul de copii Marie Curie, prilejuit de inaugurarea a doua sectii de maxima importanta, care au fost supuse unor lucrari de renovare si modernizare, in cadrul unei campanii umanitare derulate de doua fundatii foarte active pe acest segment, care au achitat toate cheltuielile necesare, in suma de 550.000 de euro. Sectia de Oncologie Pediatrica, unde sunt ingrijiti copiii cu cancer si cea de Anatomie Patologica au fost redeschise oficial in cursul zilei de azi, la festivitate participand ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, a carui fundatie ce ii poarta numele s-a implicat in acest demers, impreuna cu fundatia Salvati-va Ingerii. Modernizarea celor doua departamente face parte dintr-un proiect ce vizeaza modernizarea si utilarea intregului spital, insa din lipsa fondurilor, acest demers se realizeaza „pe bucati”, prioritate avand sectiile cele mai importante.

 

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

In acest sens, declarandu-se multumit de ceea ce a vazut, la fel cum s-a declarat si cu ocazia vizitei anterioare, efectuate la unitatea medicala in urma cu cateva zile, ministrul Nicolae Banicioiu a declarat ca dupa Paste vor incepe procedurile de alocare a fondurilor pentru blocul operator si pentru sectia de Terapie Neonatologica, departamente care necesita o serie de lucrari de reabilitare, urmand sa fie si modernizate cu aceasta ocazie. „Prioritate este Sectia de terapie de la neonatologie. Incercam sa venim anul acesta cu mai mult sprijin consistent si pe partea de reabilitare si pe cea privind achizitionarea de aparatura. Pana la urma reusim sa gasim bani pentru lucruri importante. Prin aceste investitii incercam sa inlesnim accesul copiilor si adultilor catre tratamente performante si faptul ca investim este un prim pas”, a precizat Banicioiu cu ocazia festivitatii de inaugurare a celor doua sectii.

 

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi

Lucrarile de reabilitare a celor doua sectii au costat 450.000 de euro, cu ceilalti 100.000 de euro ramasi, cele doua fundatii achizitionand si un ecograf foarte performant. Prezent la festivitate, Gheorghe Hagi a declarat ca „pe copii trebuie sa ii sprijinim, trebuie sa le cream un mediu favorabil in care sa traiasca, sa se bucure si cand au nevoie, trebuie sa ii ingrijim in spitale bune, utilate cu tot ce e necesar. Trebuie sa investim in sanatate, cultura, sport. Cand este vorba de copii sunt foarte sensibil”. Din pacate, coordonatorul programului de cancer al unitatii medicale, medicul Cristian Scurtu a precizat in Romania nu exista niciun centru care sa detina dotarea necesara in ce priveste tratamentul cancerului la copii, in situatia in care se inregistreaza anual un numar de 400-500 de cazuri noi de copii cu aceasta maladie.


Adaugati un comentariu


 

*