„Grădina Drăgaica”, un concept unic de frumusețe și relaxare în natură dăruit buzoienilor de GreenGroup

26 mai 2023 | 0 comentarii |

Noul parc, o oază de verdață și frumusețe ce se întinde pe 3.500 de metri pătrați, a fost realizat de Grupul de firme GreenGroup și Asociația ROTA, în colaborare cu Primăria municipiului Buzău, printr-o investiție de 145.000 de euro.

 

A fost inaugurată „Grădina Drăgaica”, singurul parc din zona industrială a municipiului Buzău, realizat de Grupul de reciclare și regenerare a resurselor GreenGroup, în parteneriat cu Asociația ROTA și în colaborare cu Primăria Buzău, a fost inaugurat vineri, 26 mai, spre bucuria locuitorilor și mai ales a copiilor din cartierul Poștă. Noul parc a fost realizat după un concept occidental cunoscut sub numele de „pajiște urbană” și a devenit principalul loc de atracție din zonă.

Realizarea parcului, aflat pe strada Drăgăicii, colț cu str. D. Filipescu (între Casa de Pensii și fostul Liceu de Poliție), a avut la bază conceptul de regenerare urbană, prin care o zonă cenușie a orașului a fost transformată într-o oază de verdeață și frumusețe ce se întinde pe 3.500 de metri pătrați, creată cu scopul de a oferi comunității un loc pentru activități în aer liber, un loc de joacă, plimbări și relaxare.

 

Parcul „Grădina Drăgaica” a fost realizat „plecând de la nevoia accesului la spații verzi a locuitorilor din zonă, care este aflată în vecinătatea cartierului industrial al orașului. Studiile și experții în domeniul urbanismului au demonstrat că integrarea spațiilor verzi în zonele industriale urbane aduce multiple beneficii comunității, precum reducerea poluării aerului și a zgomotului, îmbunătățind astfel sănătatea și bunăstarea oamenilor care trăiesc și lucrează în aceste zone”, informează, printr-un comunicat de presă, Grupul de firme GreenGroup.

Copiii care au participat la inaugurare s-au bucurat să participe la ateliere de pictat ghivece în care au plantat flori, la concursuri de șah, la un spectacol de teatru de păpuși despre natură, sustenabilitate și reciclare, iar tinerii au învățat cum să obțină imagini reușite cu telefonul, având ca tematică florile din parc.

 

Constantin Damov, Constantin Toma

„Grădina Drăgaica” reprezintă o premieră pentru municipiul Buzău, prin faptul că toate elementele cheie – băncile din lemn, locul de joacă, aparatele pentru fitness și chiar panourile informative -, au fost realizate din materiale naturale, conform principiilor sustenabilității, aducând astfel beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei care îl vizitează. Parcul va fi donat Primăriei Municipiului Buzău, care va asigura întreținerea și administrarea acestuia, în beneficiul comunității.

Apreciez eforturile depuse de GreenGroup și Asociația ROTA pentru a regenera această zonă și a o transforma într-un spațiu verde frumos și funcțional. Această inițiativă este un exemplu bun de parteneriat între sectorul privat și sectorul public în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din Buzău. În plus, este un proiect care se integrează perfect în strategia pentru economie circulară a Buzăului”, a spus primarul Constantin Toma, cu prilejul inaugurării.

 

La rândul său, Constantin Damov, Președintele Consiliului de Administrație al GreenGroup, a subliniat că Parcul „Grădina Drăgaica” reprezintă „angajamentul GreenGroup față de comunitatea din Buzău și dorința de a participa la dezvoltarea sa. Vrem să contribuim la transformarea Buzăului într-un oraș în care spațiile verzi să fie parte integrantă a peisajului urban. În plus, vrem să arătăm că zonele industriale pot fi mai mult decât spații gri și betonate. Ele trebuie să integreze zone verzi și de recreere, oferind astfel un mediu mai sănătos și mai atractiv pentru locuitori și angajați. Parcul ‘Grădina Drăgaica’ este un exemplu bun al modului în care putem revitaliza și transforma aceste zone”.

Investiția în noul parc a fost de 145.000 de euro, iar banii reprezintă, potrivit investitorului, o cotă din impozitul pe profit.

 

* GreenGroup este grup important de reciclare și economie circulară din Europa de Est. Prima companie din grup a fost înființată în 2002 la Buzău, iar astăzi, grupul cumulează opt companii și nouă fabrici de reciclare, cu prezență regională în România, Slovacia și Lituania.

Cu investiții în valoare de 200  de milioane de euro și o capacitate anuală de reciclare și producție de peste 400.000 tone, GreenGroup are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri.

Companiile GreenGroup reciclează fluxuri diverse de deșeuri (PET, HDPE, deșeuri de sticlă, echipamente electrice și electronice, becuri, baterii), produc materii prime reciclate (granule rPET, fibră sintetică din 100% PET reciclat și bandă PET) și prestează servicii care contribuie la economia circulară europeană.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*