GSK investeste 150.000 de euro pentru sanatatea copiilor saraci

21 iunie 2012 | 0 comentarii |

Peste 150.000 de euro vor fi investiti in urmatorii trei ani, de una dintre cele mai puternice companii de pe piata farma din Romania, GlaxoSmithKline (GSK), pentru finantarea unor proiecte locale de sanatate, in cadrul programului „Fiecare Copil in Gradinita”, gestionat de Asociatia Ovidiu Rom.

Potrivit unui comunicat al companiei farmaceutice, de acest program vor beneficia 1.400 de copii din 18 dintre cele mai sarace comunitati din Romania, proiectele avand ca obiectiv solutionarea unora dintre cele mai stringente probleme de sanatate si de igiena ale copiilor din aceste comunitati.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru activitati de prevenire a imbolnavirilor (analize de baza pentru copii in luna septembrie, alocarea unui fond din care parintii saraci sa poata cumpara medicamente pentru copiii lor cand sunt bolnavi, educarea parintilor in vederea vaccinarii obligatorii a copiilor), cresterea accesului copiilor saraci la medici, facilitarea formarii mediatorilor sanitari si plata lor temporara in comunitatile unde sunt absolut necesari, educatie sanitara pentru parinti si copii si asigurarea de kituri de igiena personala si a locuintei, activitati de planificare familiala.

In cadrul aceluiasi program, GSK Consumer Healthcare – companie membra a grupului GSK in Romania – doneaza kit-uri de ingrijire a sanatatii orale (constand in periute de dinti, pasta de dinti si cani) pentru toti cei 1400 de copii inclusi in programul FCG.

Sanatatea si educatia reprezinta cele mai de pret daruri pe care le putem oferi copiilor. Pentru a face viata copiilor din familiile defavorizate mai buna, trebuie sa ii ajutam sa fie sanatosi si sa poata merge la gradinita si la scoala. Cele 18 proiecte locale selectate vor fi derulate chiar de catre comunitatile locale, de aceea beneficiile vor fi pe termen lung si nu numai pe parcursul celor trei ani in care se realizeaza finantarea. Prin implicarea oamenilor din comunitate in realizarea proiectelor, vor fi create mecanismele necesare astfel incat, dupa finalizarea proiectelor, comunitatile sa se poata dezvolta mai departe, iar viata oamenilor din aceste regiuni sa devina una mai buna”, a declarat Pascal Prigent, Director General GSK Romania.

Prin programul „Fiecare Copil in Gradinita”, lansat de Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in iulie 2010, 1.400 de copii dezavantajati merg la gradinita in fiecare zi, in 38 de gradinite din 20 de comunitati sarace, din 12 judete.


Categorii: Companii

Adaugati un comentariu


 

*