Guvernul a aprobat noile pachete de servicii medicale

Acestea aduc o serie de noutati, atat pentru cei care isi pot dovedi calitatea de asigurat, cat si pentru cei care nu isi pot dovedi aceasta calitate.

 

sedinta de guvernPrintre documentele legislative adoptate in sedinta de Guvern de la jumatatea acestei saptamani se numara si hotararea referitoare la noile pachete de servicii medicale, cat si  Contractul-cadru privind reglementarea conditiilor acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016 – 2017.

Conform unui comunicat de presa remis de Guvern dupa sedinta de ieri, actul normativ contine elemente de noutate, introduse in scopul cresterii accesului la serviciile medicale atat pentru persoanele care pot dovedi calitatea de asigurat, cat şi pentru cei care nu pot dovedi aceasta calitate

Hotararea prevede noutati si in privinţa dispozitivelor medicale. Astfel, pentru proteza de gamba s-a introdus tipul de proteza modulara cu manson din silicon, iar la proteza partiala de mana a fost introdusa proteza de deget functionala simpla, acordata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, cu malformaţii congenitale.

 

stomatolog dentistO modificare importanta a fost facuta si in privinta asistentei medicale stomatologice pentru copiii cu varste pana in 18 ani, care pana acum, beneficiau de o consultatie stomatologica gratuita o data la 12 luni. In noile pachete de servicii acest termen este redus la jumatate, astfel ca orice copil care nu a implinit 18 ani va putea beneficia de doua consultatii gratuite pe an la medicul stomatolog, in loc de una singura, intervalul intre cele doua consultatii fiind de 6 luni.

Ramanand la acelasi capitol, cel al medicinei dentare,  in noile pachete s-a s-a introdus serviciul „obturatia dintelui dupa tratamentul afectiunilor pulpare sau al gangrenei”.

 

RMN--Buzau-La nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitatile clinice, in cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma şi evaluarea cantitativa a raspunsului galvanic al pielii, iar in cadrul procedurilor terapeutice-tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fara deplasare a coloanei vertebrale.

In privinta asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitatile paraclinice, s-a introdus „RMN sani nativ” si „RMN sani nativ si cu substanta de contrast”, iar la nivelul asistentei medicale spitalicesti, atat pentru internarea continua, cat si pentru spitalizarea de zi, se prevede ca nu este necesara prezentarea biletului de trimitere in cazul pacientilor care au scrisoare medicala la externare cu indicatie de revenire pentru internare, precum si pentru pacientii cu hemofilie aflati in programul national de hemofilie.

Hotararea adoptata in sedinta de ieri va intra in vigoare incepand cu 1 aprilie.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*