In iunie are loc examenul pentru primariat

Ministerul Sanatatii a stabilit ca, pe 21 iunie, medicii, medicii dentisti si farmacistii care indeplinesc conditiile de promovare in grad profesional vor sustine examenul in centrele universitare din tara.

 

medic primarMinisterul Sanatatii a anuntat ca, in data de 21 iunie, va organiza o noua sesiune de examene pentru obtinerea gradului de medic, medic dentist si farmacist primar, la care vor ptea participa specialistii cu o vechime de cel putin 5 ani pana la data de 31 decembrie 2017, efectuata in specialitatea pentru care doresc sa obtina gradul profesional.

Perioada de inscriere este in plina desfasurare, iar ultima zi in care candidatii isi mai pot depune dosarele este data 30 mai.

Examenele vor fi sustinute in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, Targu Mures, Arad, Brasov si Galati, iar candidatii trebuie sa isi depuna dosarul de inscriere la Directia de Sanatate Publica din centrul universitar in care opteaza sa sustina examenul din 21 iunie.

 

locuinte_medici_rezidentiDe asemenea, Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca in cazul cadrelor didactice si de cercetare stiintifica, dosarele de examen vor fi trimise prin posta.

In ceea ce priveste examenul propriu-zis, acesta va consta in una, doua sau trei probe clinice, urmate de proba practica, in conformitate cu tematicile specialitatilor pentru care candidatii vor fi testati.

Fiecare proba de examen este eliminatorie, ir candidatii trebuie sa obtina  cel putin nota 8,00. Media minima de promovare si confirmare in gradul profesional ca medic, medic dentist sau farmacist primar este tot 8.00, iar candidatii care obtin un punctaj mai mic vor fi declarati nepromovati.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*