Incendiu la intrarea în secția UPU a SJU Buzău

Pacienții și personalul aflat în secție la momentul izbucnirii incendiului au fost evacuați, fără a se înregistra victime.

 

În urmă cu puțin timp, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău a izbucnit un incendiu ce a impus măsuri imediate din partea personalului medical al secției, care a trecut imediat la evacuarea pacienților, încă înainte de sosirea pompierilor.

Incendiul a fost semnalat puțin după ora 13.45, când de sub copertina ce acoperă holul de la triaj și intrarea în secție, câțiva martori au observat că începe să iasă fum. Imediat, a fost solicitată intervenția pompierilor, iar până la sosirea celor două autospeciale de stingere trimise la fața locului de la ISU, personalul medical de pe secție a demarat procedurile de evacuare a pacienților, pentru ca aceștia să fie în siguranță.

La momentul respectiv, în secție se aflau 30 de pacienți care au fost evacuați fără incidente. Urgenţele care au ajund între timp la spital au fost rezolvate de medici fie în autospecialele de la ambulanţă sau SMURD, fie pe un hol al spitalului, astfel încât pacienții să fie repartizați direct, pe secții.

 

Fumul a urcat spre secţia Cardiologie, unde erau 24 de pacienţi internaţi. „Au fost şi ei evacuaţi în holul spitalului, unde fumul nu a ajuns. Ne-am mobilizat pentru pacienţii din UPU să fie urgent triaţi, iar cei care dădeau semne mai importante de suferinţă să fie duşi pe secţiile aferente”, a explicat managerul spitalului, Claudiu Damian.

A fost evacuat, apoi, și personalul medical și auxiliar de pe secție, pentru a fi evitat orice risc, iar însoțitorii bolnavilor și cei care nu erau într-o stare gravă au ieșit în curtea unității medicale.

Între timp, pompierii sosiți la fața locului și-au început intervenția pentru stingerea incendiului. Focul ardea mocnit sub copertina de la intrarea în secție, așa că a fost nevoie ca pompierii să decoperteze acoperișul pentru a lichida toate focarele și a se asigura că incendiul nu va reizbucni.

Intervenția a durat câteva zeci de minute, dar nu au existat probleme deosebite. După aproximativ o oră, activitatea unității medicale a revenit la normal, dar în urma incendiului se va impune repararea acoperișului, afectat de flăcări și de intervenția pompierilor, care au fost nevoiți să decoperteze.

Cauza izbucnirii incendiului nu a fost stabilită încă, specialiștii de la ISU continuând cercetările în acest sens.

 

(Sursă foto: Cititori/Facebook; mulțumim)


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*