Buzăul găzduiește în premieră finala concursului național de educație rutieră

Evenimentul este organizat în parteneriat de Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Școlar, beneficiind de finanțare oferită de Consiliul Județean.

 

În ședința ordinară pe luna iunie, care a avut loc săptămâna trecută, Consiliul Județean Buzău a aprobat acordarea unei finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 de lei pentru desfășurarea unui eveniment organizat în premieră la Buzău, eveniment ce promovează educația rutieră în rândul elevilor.

Pentru o viață sănătoasă și în siguranță, cunoașterea și respectarea regulilor de circulație este esențială pentru copii, la fel ca și pentru oamenii mari. Astfel se pot reduce riscurile ca aceștia să devină victime ale unor accidente rutiere ce pot fi urmate de perioade lungi de spitalizare și recuperare sau, în cazuri și mai grave, care i-ar putea costa viața. De aceea, polițiștii rutieri, în colaborare cu cadrele didactice din școli și chiar din grădinițe, pun accent și pe educația rutieră, nu doar pe cea didactică și de cultură generală.

O modalitate prin care este menținut viu interesul copiilor este și organizarea unui concurs național denumit „Educația rutieră – Educație pentru viață”. Este vorba de un eveniment de tradiție, considerat cel mai important concurs cu această tematică din țară, iar săptămâna aceasta, Buzăul va găzdui, în premieră, etapa finală a competiției care reunește elevi din întreaga țară. Acesta este și motivul pentru care Consiliul Județean a alocat suma de 15.000 de lei, reprezentând finanțare nerambursabilă.

Organizarea fazei naționale a concursului intră în sarcina Inspectoratului de Poliție Județean și a Inspectoratului Școlar, iar evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 iunie.

 

Astfel, astăzi va avea loc ședința tehnică, ce va fi găzduită, începând cu ora 19.00, de Școala gimnazială Sf. Apostol Andrei, din municipiu, urmând ca deschiderea festivă a concursului să aibă loc mâine, în Sala Mare a Consiliului Județean, cu începere de la ora 10.00. După acest moment, echipajele participante, care s-au calificat la faza finală a concursului, vor defila pe traseul cuprins între sediul Consiliului Județean și Liceul Sportiv,  în intervalul orar 11.00 – 12.30. Tot atunci va avea loc și prezentarea oficială a fiecărui echipaj, iar de la ora 14.30 se va da startul concursului. Acesta va consta într-un test grilă urmat apoi de două probe practice, prima vizând parcurgerea unui traseu cu bicicleta, iar cealaltă testând cunoașterea regulilor de circulație.

Probele practice vor fi susținute în cursul zilelor de miercuri și joi, iar la finalul acestora se va trece la etapa de jurizare, în urma căreia vor fi desemnați câștigătorii.

 

Concursul se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc joi, de la ora 19.00, tot în Sala Mare a Consiliului Județean.

În competiția care reprezintă faza finală a concursului național de educație rutieră se vor întrece 31 de echipaje formate din câte patru elevi din învățământul primar și gimnazial, fiind vorba de echipele câștigătoare ale fazelor județene. În total, vor fi prezenți la Buzău 183 de participanți, membrilor echipajelor adăugându-li-se și profesorii coordonatori.

De organizarea la nivel național a concursului se ocupă o comisie specială, formată din reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Inspectoratului General al Poliției, structuri ce vor avea reprezentanți și în juriul care va desemna câștigătorii etapei finale de la Buzău.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*