Comandamentul „Sezon Estival 2019” a intrat în acțiune

25 iunie 2019 | 0 comentarii |

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul acestei săptămâni seria de acțiuni specifice care se vor desfășura pe litoral până la sfârșitul verii.

 

Ca în fiecare an, debutul sezonului estival generează o adevărată mobilizare de forțe în rândul inspectorilor sanitar-veterinari din cadrul ANSVSA, care își concentrează în această perioadă acțiunile de control pe Litoral, în condițiile în care numărul de turiști a început deja să crească încă de săptămâna trecută, odată cu începerea vacanței de vară.

În aceste condiții, la Constanța a fost lansat ieri comandamentul „Sezon Estival 2019” care va funcționa la Litoral până în data de 30 august, activitățile specifice fiind repartizate în șapte zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.

După cum se precizează într-un comunicat al ANSVSA, în cadrul acestui comandament vor acționa permanent 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor și circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, atât din Constanța, cât și delegați din alte județe, care vor fi detașați pe Litoral în serii de câte două săptămâni.

 

Misiunea principală a acestora va fi verificarea  modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare. În acest sens vor fi efectuate permanent controale în cele șapte zone de acțiune, fiind vizate cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, barurile de pe plajă, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente.

„Scopul acestui comandament este acela de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc”, a declarat Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA.

 

Anul acesta, echipele de control vor avea în vizor aproximativ 450 de unităţi de cazare, 600 de unităţi de alimentaţie publică și 4 tabere şcolare care funcționează pe Litoral.

Odată cu lansarea comandamentului „Sezon Estival 2019” a fost pus la dispoziție și un număr de telefon la care inspectorii din cadrul acestei structuri pot fi contactați pentru a se face unele sesizări sau a se obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.  Numărul la care comandamentul poate fi contactat este 0786.577.007, acesta funcționând în paralel cu numărul cal-center-ului ANSVSA – 0800.826.787 – care poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

Este de așteptat ca un comandament similar să fie lansat în zilele următoare și la nivelul Ministerului Sănătății, care va detașa pe Litoral câteva zeci de inspectori sanitari din țară, misiunea acestora fiind supravegherea modului în care sunt respectate normele de sănătate publică în unităţile de cazare și alimentație publică, astfel încât turiştii să nu fie expuși unor riscuri de îmbolnăvire.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*