Incendiu la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara: 42 de copii și 41 de părinți au fost evacuați

18 septembrie 2022 | 0 comentarii |

A fost activat Planul Roșu de intervenție după ce, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu din Timişoara, a izbucnit un incendiu  în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar în urma unei mari degajări de fum la două etaje ale clădirii, 42 de copii și 41 de părinți au fost evacuați.

 

Un nou incendiu s-a produs la unul dintre spitalele publice din Timișoara, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. A fost activat Planul Roșu de intervenție, în jurul orei 2,20, iar pompierii ISU Timiș au intervenit pentru stingerea incendiului care a izbucnit la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Două etaje au fost invadate de fum, așa că cei 42 de copii și 41 de părinți care-i însoțeau în spital au fost evacuați „cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş” și transferați pe alte secții ale spitaleului și la alte unități medicale din oraș.

17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare”, a declarat Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, citată de Agerpres.

 

La scurt timp după ce au intrat în saloane și în camera tehnică, pompierii au găsit sursa care a produs, cel mai probabil, degajarea masivă de fum. Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a precizat că s-a produs „un scurtcircuit la o stație de tratare a aerului care a produs foarte mult fum. S-au topit niște fire de plastic și a fumegat intens”, dar nimeni nu a fost rănit, iar copiii au fost transferați în siguranță la mai multe spitale din oraș sau la alte secții ale unității de pediatrie.

După primele cercetări, pompierii au stabilit că „incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, a transmis ISU Timiş, care a menționat că în cursul dimineţii va fi constituită o echipă mixtă care se va deplasa la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauza degajării de fum în interiorul spitalului.

Potrivit autorităților, pacienții ar putea fi readuși în spital până luni.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*