Interpolul a confiscat 3,75 de milioane de doze de medicamente contrafacute

5 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Medicamente impotriva diferitelor forme de cancer, antibiotice, pastile pentru disfunctii erectile, suplimente alimentare si tratamente pentru slabit se numara printre produsele contrafacute care se vindeau online.

 

Medicamentele cumparate  de pe internet se dovedesc, inca odata, extrem de periculoase. Avertismentele medicilor, farmacistilor si autoritatilor de a nu cumpara decat daca firma a fost verificata, se dovedesc intemeiate. Bolnavii cu afectiuni incurabile, dispusi sa incerce orice li se ofera si sa creada in himerele promise de escroci, in speranta ca se vor vindeca, sunt cei mai vulnerabili.

Ultima actiune la care au participat serviciile de politie si vamesii din 100 de tari, a dus la confiscarea a 3,75 milioane de doze de medicamente contrafacute vandute pe Internet, a informat joi, Interpolul, citat de AFP. Valoarea acestora se ridica la suma record de  10,5 milioane de dolari.

Totodata, saptezeci si noua de persoane au fost arestate in perioada 25 septembrie-2 octombrie, in cadrul operaţiunii „Pangea 5”, care a durat o saptamana si a fost organizata pentru al cincilea an consecutiv, potrivit aceleiasi surse. In plus, 18.000 de site-uri Internet care comercializau medicamente ilicite au fost inchise. Cu sprijinului unor companii precum Visa, Mastercard sau PayPal, platile au fost suspendate, iar anunturile de publicitate sau mesajele pe retelele de socializare au fost blocate.

Printre medicamentele confiscate se regasesc tratamente impotriva diferitelor forme de cancer, antibiotice, pastile impotriva disfunctiilor erectile,  pastile pentru dieta si suplimente alimentare.

Operatiunea a vizat piata neagra internationala a medicamentelor contrafacute dar a a avut drept obiectiv si atragerea atentiei opiniei publice asupra riscurilor la care se expune cumparand in acest mod.


Adaugati un comentariu


 

*