Interviurile SB: Medicii si administratia publica buzoiana – astazi, Dr. Victor Ionita, consilier municipal

28 iunie 2016 | 9 comentarii |

Eu cred ca fiecare dintre noi suntem ceea ce suntem nu numai efortului propriu si al familiei, ci si datorita sprijinului comunitatii. De aceea cred ca suntem datori la randul nostru sa intoarcem comunitatii anumite servicii si sa avem grija de copiii si de batranii nostri!

 

Dr. Victor IonitaBuzoienii si-au ales primar, au ales cine sa le reprezinte interesele in urmatorii patru ani in Consiliul Local si in cel Judetean, iar acum asteapta de la alesii pe care i-au trimis in administratia locala, implicare si fapte care sa dovedeasca bunele intentii pentru care au fost votati. Intre acestia se afla si patru medici, unul in Consiliul Local Municipal si trei in Consiliul Judetean Buzau. SanatateaBuzoiana.ro si-a propus sa urmareasca activitatea fiecaruia, astfel ca i-am intervievat pentru a face cunoscut si cititorilor nostri cu ce ganduri si-au inceput mandatul medicii buzoieni care s-au implicat in politica locala.

Pentru inceput, Dr. Victor IONITA – consilier municipal, ales pe listele PSD, aflat la al cincilea mandat in CLM Buzau.

 

dr. Ionita 40390Despre medicul Victor Ionita, oricine a trecut prin Spitalul Judetean de Urgenta Buzau stie ca este nu doar un medic exceptional, ci si un om deosebit, care empatizeaza cu pacientul si familia acestuia si la care cand apelezi nu trebuie sa te intrebi daca va face tot ce-i sta in putinta pentru a te ajuta.

Pe langa faptul ca este un medic cu vocatie, dr. Victor Ionita este si o persoana care si-a asumat, intotdeauna, responsabilitati extraprofesionale, in special sociale, implicandu-se in nenumarate proiecte de pe urma carora multi buzoieni au beneficiat, fie ca au stiut fie ca nu, cui ar trebui sa-i multumeasca pentru asta.  Si, pentru ca in multe cazuri implicarea in viata sociala a comunitatii implica si o implicare politica, dr. Victor Ionita face si politica. In aceasta legislatura, este singurul medic din Consiliul Local Municipal, astfel ca va trebui, probabil, sa fie mult mai activ, mai vigilent si mai insistent, pentru aobtine aprobarea celorlalti consilieri, privind proiectele sale care tin de rezolvarea unor probleme sociale si de sanatate din municipiu.

 

Dr. Victor Ionita

Dr. Victor Ionita

Reporter: Cum credeti ca veti influenta sistemul de sanatate din pozitia de consilier local?

Victor Ionita: Este greu, daca nu imposibil, sa modifici sistemul, de la nivel local. Ce putem face este sa trimitem mesaje cu propuneri de imbunatatire, prin reprezentantii nostrii la nivel central sau sa optimizam aplicarea legilor la nivel local. Eu imi propun sa folosesc ambele cai. Si sper ca rezultatul sa fie unul pozitiv, pentru ca voi folosi argumente concrete, coerente si realiste, astfel incat sa nu poata fi ignorate.

Sunt o fire optimista si cred ca desi lucrurile nu inregistreaza de obicei progrese spectaculoase, cu vointa si perseverenta se poate obtine o imbunatatire a lor. Poate nu intotdeauna asa cum ne dorim fiecare, dar trebuie sa identificam punctele convergente si sa le valorificam la maxim, iar fiecare dintre noi sa contribuim cu tot ce putem la materializarea lor.

Eu cred ca fiecare dintre noi suntem ceea ce suntem nu numai efortului propriu si al familiei, ci si datorita sprijinului comunitatii. De aceea cred ca suntem datori, la randul nostru, sa intoarcem comunitatii anumite servicii, sa avem grija de copiii si de batranii nostri!

 

ionitaReporter: Care sunt proiectele pe care, ca medic si consilier, va veti lupta „cu toate armele” sa le realizati in urmatorii 4 ani?

Victor Ionita: Proiectele pe care mi le propun sunt de domeniul medical si social si cred eu, sunt si realizabile.

Dezvoltarea proiectului Casei de batrani Marghiloman;

Organizarea unui centru de zi sau un centru respiro pentru persoane adulte cu handicap;

Organizarea unui serviciu de ingrijiri paliative pentru bolnavii cu boli grave sau terminale;

Campanii de constientizare si promovare a necesitatii transplantului de organe.

Probabil vor mai aprea si altele, unele de necesitate imediata, dar cele enumerate cred ca sunt neaparat necesare pentru ca viata si sanatatea buzoienilor sa fie imbunatatite, sa putem privi in ochii celor din jur cu demnitate si sa avem cel putin multumirea ca nu traim degeaba in aceasta comunitate.

 

prelevare buzau(2)Reporter: Cum vedeti implicarea CLM in imbunatatirea infrastructurii sistemului medical si in atragerea specialistilor in sistemul medical buzoian la toate nivelele? Unde este nevoie de cea mai mare implicare si cum ar putea fi ea realizata?

Victor Ionita: Este esentiala colaborarea intre cele doua institutii, Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, pentru ca desi Spitalul Judetean de Urgenta Buzau este in proprietatea si administrarea Consiliului Judetean, el se afla pe teritoriul municipiului si cel putin jumatate dintre pacientii care se interneaza sunt din municipiu.

Conducatorii celor doua institutii trebuie sa foloseasca toate parghiile legale pentru a sprijini functionarea si dezvoltarea Spitalului Judetean. Cea mai mare implicare trebuie sa se vada sub forma unei politici de atragere a medicilor de diferite specialitati, fara de care Spitalul nu poate functiona, dar si pentru cresterea gradului de confort pentru pacienti, pentru ca de bine, de rau, banii pentru medicamente si materiale sanitare vin de la CJAS sau de la Ministerul Sanatatii.

 

Ionita-2015-09-24 12.05.55Reporter: Care ar fi proiectele care ar trebui promovate si implementate, atat la nivel local cat si national in sistemul public de sanatate, astfel incat pacientii buzoieni sa nu mai migreze catre Bucuresti?

Victor Ionita: La nivel local trebuie completate liniile de specialisti din Spital, dezvoltata oferta de servicii a Spitalului, crescut gradul de confort pentru pacienti. Asta, de fapt, este ceea ce cauta ei la Bucuresti. Iar asa cum am mai spus, pentru ca toate acestea sa fie posibile, este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie, atat la nivel national, cat mai ales la nivel local.

Nu poti avea pretentia ca serviciile medicale de la Buzau sa fie la nivelul celor din centrele universitare, daca nu ai suficient personal medical, daca nu ai o infrastructura care sa permita abordarea multidisciplinara a cazuisticii medicale, daca nu ai dotarile necesare.

Ei bine, eu cred ca toate acestea sunt posibile daca exista vointa, implicare si dedicare din partea tuturor.

 

Victor Ionita - CLM Buzau

Victor Ionita – CLM Buzau

Reporter: Ce veti solicita parlamentarilor, din formatiunea politica pe care o reprezentati, sa promoveze la nivel legislativ?Cum veti colabora cu colegii din alte formatiuni politice?

Victor Ionita: Dreptul de a promova initiative legislative este extrem de important si trebuie folosit foarte judicios. Proiectele si initiativele vor fi discutate la nivel de partid pentru a obtine maximum posibil pentru comunitatea noastra si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a argumenta necesitatea proiectelor importante pentru buzoieni.

Pe de alta parte, binele comunitatii si proiectele care vizeaza acest aspect sunt transpartinice si sunt motivatia pentru care am candidat, cu totii,  pentru postul de consilier, indiferent de formatiunea in care activam la nivel politic. Iata de ce sunt convins ca vom putea colabora fara probleme, mai ales ca suntem cu totii colegi si prieteni.

 

Reporter: Ce ati vrea sa se spuna despre dvs. la sfarsitul acestui mandat?

Victor Ionita: „ Nu vreti sa mai condidati inca o data?”!

 

Dr. Victor Ionita

Dr. Victor Ionita

CARTE DE VIZITA:

Dr. Victor IONITA este sef Sectie ATI – Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, avand o bogata experienta profesionala si de conducere in Medicina de Urgenta (ATI si UPU). Este medic primar ATI, are competente in Ecografie generala si Ingrijiri paliative, specializare in Terapie prin dializa, Anestezie prin blocuri de plex, Bronhoscopie, iar mai nou, in prelevare de organe si transplant. Este membru al Societatii Romane de ATI, al Societatii Europene de Terapie Intensiva si al Societatii Europene de Anestezie.

A fost primul secretar al Colegiul Medicilor Buzau, dupa care a fost ales presedinte al aceluiasi colegiu, timp de patru mandate consecutiv, la jumatatea ultimului renuntand pentru a nu fi incompatibil cu functia de director medical in care a fost investit. Din 2013 este presedinte al Sindicatului Independent al Medicilor Buzau.

Politic si social s-a implicat activ in viata comunitatii, din calitatea de consilier municipal, poate de aceea a si fost ales presedinte al Asociatiei Comunitare pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Sociale Buzau- ACTIS si vicepresedinte al Asociatiei „O sansa pentru copii”. De mentionat ca a sustinut infiintarea Complexului de Servicii pentru Persoane Varstnice Alexandru Margiloman si de ani buni isi ofera, ca voluntar, sprijinul si experienta de medic, batranilor de aici. 

 Comentarii (9)

 1. Marina Ilie spune:

  Un om si un medic de exceptie! Mult respect, Domnule Doctor!

 2. Teodora Maria Tudose spune:

  Este un medic super si cu mult suflet

 3. Gigi Dobrescu spune:

  Intr-adevar, este un OM special!

 4. Craciun Ionela Florentina Denisa spune:

  Un medic de nota 10!

 5. Radu Roxelana spune:

  Am plecat spre sala de operatie de brat cu domnia-sa, a fost primul om pe care l-am vazut cand m-am trezit din anestezie. Nu doar medic de exceptie, om de exceptie. Respect d-le doctor!

 6. Ani Horhocea spune:

  Un profesionist desavarsit si un om deosebit!

 7. Ella Maria Mitran spune:

  Domnul doctor cu suflet mare

 8. Elena Iuliana Croitoru spune:

  Un medic si un om deosebit! Bafta!

 9. Ioana Codin spune:

  Este in primul rand un OM si apoi un medic care face cinste sistemului medical! Putini medici ca acest medic in spitalul judetean! Ii doresc multa sanatate si putere de munca ! Sa nu se schimbe niciodata si sa ramana apropiat de cadre si de pacienti ca si pana acum!

Adaugati un comentariu


 

*