Intrarea principală în SJU Buzău se mută lângă Ambulatoriu

4 septembrie 2018 | 0 comentarii |

În prezent se lucrează la amenajarea unei alei de acces destinate pacienților și aparținătorilor, alee ce va fi mărginită de bănci și un spațiu verde.

 

În așteptarea finalizării unor proiecte de amploare cum ar fi extinderea și modernizarea UPU și a Blocului Operator, la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă investițiile pentru înfrumusețarea aspectului exterior al unității și asigurarea unui acces mai facil al pacienților și aparținătorilor. O astfel de investiție aflată în plină desfășurare este cea care vizează mutarea intrării principale în spital, și înființarea unei noi căi de acces pentru pacienții internați și pentru cei care vin să îi viziteze. Managerul Claudiu Damian spune că a luat această decizie, în primul rând pentru a evita intersectarea circuitelor în cadrul spitalului, dar și pentru a pune în valoare un spațiu care nu a avut nicio utilitate până în ultimii ani. Este vorba despre o suprafață de teren din curtea spitalului, aflată între sediul principal al unității medicale și Ambulatoriu, care va căpăta aspectul unui mic parc, ce va include o alee care va duce către viitoarea intrare principală în spital și un spațiu verde.

 

Cel mai important beneficiu este faptul că, odată cu darea în folosință a noii căi principale de acces, se va evita intersectarea unor circuite în cadrul spitalului. Totodată, managerul consideră că nu este normal ca intrarea principală în unitate să se facă pe „ușa din spate”, pacienții și aparținătorii fiind nevoiți să ocolească prin curtea spitalului, traversând zona din vecinătatea UPU, care constituie principala cale de acces pentru ambulanțele care aduc pacienți la spital.

Am avut mai de mult în plan acest proiect, de când am constatat că în această zonă există o ușă care era tot timpul închisă, și care probabil a fost proiectată pentru a fi cale de acces principală în spital. Am considerat că această variantă este mai bună decât cea actuală, pacienții și aparținătorii nu vor mai fi nevoiți să treacă prin curtea spitalului, vor avea acces direct din stradă, și nu vor mai ocoli pentru a intra prin spate”, a declarat managerul SJU Buzău.

 

Lucrările pentru amenajarea noii intrări sunt în plină desfășurare, urmând a fi amenajată o alee principală care va duce până în dreptul treptelor,  alee pe marginea căreia vor fi montate bănci, iar terenul din jurul acesteia urmând să devină spațiu verde.

La finalizarea lucrărilor, accesul în spital se va face din aleea care duce către biserica din curtea unității, noua intrare fiind amplasată între sediul Ambulatoriului și clădirea spitalului.

„Astfel, se va crea accesul mai facil și către ambulatoriu și către spital, iar pentru persoanele aflate în scaune rulante deja este instalată rampa de la intrarea în Ambulatoriu, astfel că avem rezolvată și această problemă. Pe lângă amenajarea noii căi de acces ne vom preocupa și de aspectul exterior, vom amenaja un spațiu verde, vom planta flori, vor fi montate și bănci, astfel încât să creăm un mediu cât mai plăcut”, a mai declarat managerul SJU Buzău.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*