Ofertele de munca ale Spitalul Judetean Buzau incep sa devina atractive pentru medici

Spre deosebire de sesiunile precedente cand putini medici s-au aratat interesati de oferta de completarea a deficitului de personal, ultimul anunt de angajare are mai multe oferte.

 

spitalul judetean buzauAstazi are loc, la sediul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, primul concurs din seria de examene pe care unitatea medical le-a anuntat pentru ocuparea unui numar de 20 posturi vacante de medici si doua posturi vacante de farmacisti. Pentru concursul de ocupare pe o perioada determinata a doua posturi de medic in cadrul sectiei UPU-SMURD, sectia care se confrunta cu cea mai acuta lipsa de personal, s-au inscris doi candidati.  Este vorba de dr. Costin Marius Androne, medic specialist in medicina de familie si de dr. Andrei Buga, medic de medicina generala. Acestia sustin, in cursul zilei de astazi, examenul pentru incadrarea temporara pe sectia respectiva, iar in perioada urmatoare vor putea completa echipa medicala a UPU, dar conducerea unitatii medicale spera ca acestia vor dori sa ramana in Buzau pe perioada nedeterminata.

Pentru celelalte locuri vacante scoase la concurs s-au inscris 6 medici si, desi numarul acestora este insuficient fata de necesar, Claudiu Damian, managerul spitalului a declarat ca sunt semne favoravile ca ofertele lansate in mod sistematic de unitatea sanitara, odata la patru luni, ca si anumite facilitati oferite medicilor care vin sa profeseze aici, incep sa fie luate in seama de medicii tineri.

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Astfel, medicul pediatru Madalina Stanciu Balaban, medicul  neonatolog Georgiana Tanase, rezident in ultimul an, chirurgul Alex Razvan Serban, neurologul Maria Gabriela Juncu, carora li se alatura cardiologii Irina Patranescu si Ioan Adrian Raducan, rezident in ultimul an, precum si un farmacist care s-a inscris pe unul din cele doua posturi scoase la concurs, si-au aratat disponibilitatea de a veni sa profeseze in Buzau. In cazul acestora, managerul spitalului a precizat ca examenele de angajare vor avea loc in prima jumatate a lunii septembrie, fiind nevoie de constituirea unor comisii din care trebuie sa faca parte si cadre universitare.

Totodata, managerul Claudiu Damian a declarat ca este multumit de numarul de medici inscrisi la aceasta sesiune de concursuri pentru angajare, spunand ca sunt semne ca medicii aflati in cautarea unui loc de munca incep sa ia in considerare si ofertele lansate de Spitalul Judetean.

 

greva 4Dintre cei care s-au inscris pentru ocuparea unui post de medic in cadrul spitalului, doar unul singur este buzoian, ceilalti fiind originari din Brasov, Prahova sau Bucuresti.  Printre candidati se numara chiar si doi medici care au lucrat in strainatate si acum isi doresc sa revina in Romania, alegand in acest sens oferta spitalului din Buzau. Este vorba despre neurologul Maria Gabriela Juncu, originara din judetul Giurgiu, care a lucrat o vreme in Belgia, iar acum doreste sa se intoarca in Romania. Totodata, unul dintre medicii care sustin astazi examenul pentru angajare la UPU, a lucrat o vreme in Anglia, iar acum doreste sa profeseze in tara. Celalalt medic care sustine astazi examenul la UPU este originar din Republica Moldova.

Schema personalului de specialitate pentru spitalul buzoian cuprinde 142 de posturi, din care in prezent sunt ocupate 122, ceea ce inseamna o ocupare de 88%. La momentul actual, sectiile ATI, Cardiologie, Chirurgie si  Radiologie functioneaza cu schema completa, iar cele mai mari deficite de personal se inregistreaza la Oncologie si la Unitatea de Primiri Urgente.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*