Județul Buzău are doi noi cetățeni de onoare

18 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Consiliul Județean a adoptat ieri o hotărâre în acest sens, iar în această după-amiază a avut loc festivitatea de înmânare a distincțiilor.

 

Pe final de an, Consiliul Județean Buzău a aprobat acordarea a două noi titluri de „Cetățean de Onoare” al județului, drept recunoaștere a meritelor pe care două personalități locale din lumea sportului le-au avut în promovarea imaginii județului în țară și chiar în străinătate. Proiectele de hotărâre în acest sens s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței de ieri, fiind aprobate cu unanimitate de voturi, însă protocolul obișnuit, conform căruia distincțiile se acordau la finalul ședinței, nu a putut fi urmat, din cauză că unul dintre cei onorați nu se afla în țară la momentul respectiv. Prin urmare, festivitatea a fost programată pentru această după-amiază și a avut loc în sala Dimitrie Filipescu a Consiliului Județean, în prezența a numeroși invitați.

 

Din păcate, unul dintre titluri a fost acordat post-mortem, fiind vorba de fostul portar al echipeiGloria Buzău”, Cristian Alexandru, care s-a stins din viață la vârsta de doar 54 de ani, în 2007, la trei săptămâni după decesul unei alte personalități emblematice a fotbalului românesc, Nicolae Dobrin.

Diploma de cetățean de onoare a fost înmânată soției fostului portar, festivitatea de azi fiind totodată un prilej de rememorare a unor momente importante din cariera lui Cristian Alexandru. Acesta a apărat poarta Gloriei Buzău în perioada primelor două promovări istorice pe prima scenă a fotbalului românesc, în 1979 și 1984, în primul an petrecut în Divizia A, clasându-se pe locul trei în topul celor mai buni portari din țară. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean  a declarat că acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem fostului component al lotului „de aur” al Gloriei Buzău reprezintă un gest de reparație morală față de performanțele și dăruirea de care acesta a dat dovadă.

 

Celălalt titlu de cetățean de onoare a fost conferit tot unei personalități locale din lumea sportului, de această dată fiind vorba de o tânără în plină afirmare. Simona Raluca Stancu este absolventă a Liceului cu Program Sportiv, fostă practicantă a handbalului la toate categoriile de vârstă, iar din 2006 a început o carieră de arbitru național și internațional în acest sport. În prezent se numără printre puținele femei arbitru care reprezintă România la competițiile internaționale, iar recent și-a făcut debutul la un turneu final de senioare, fiind delegată să arbitreze la Campionatul European de Handbal Feminin care a avut loc în Franța. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care Simona Raluca Stancu nu a putut fi prezentă ieri pentru a primi titlul de cetățean de onoare la finalul ședinței de consiliul județean, fiind pe drumul de întoarcere către țară, de la campionatul european care s-a încheiat duminică.

La festivitatea de azi, în sala au fost prezenți mai mulți militari de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, acolo unde Simona Stancu este angajată, precum și membrele echipei de handbal a Liceului cu Program Sportiv, alături de familia proaspătului cetățean de onoare.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean a mai premiat-o zi și pe Maria Serena Jantea, o sportivă de 10 ani, din Râmnicu Sărat, care a obținut rezultate deosebite la competițiile de karate la care a participat pe parcursul acestui an.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*