Județul Buzău, promovat la două târguri de turism din țară și din străinătate

8 februarie 2024 | 0 comentarii |

Consiliul Județean va participa, simultan, la cel mai mare târg de turism din România, organizat la Romexpo din București și la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în perioada 15-18 februarie. 

 

Județul Buzău se impune din ce în ce mai puternic pe harta turismului „de nișă”, atât în plan intern cât și internațional. Oferta turistică extrem de bogată, peisajele de o frumusețe care-ți taie răsuflarea, comorile naturale unice în Europa sau chiar în lume, experiențele culturale, meșteșugărești și culinare care i-au impresionat pe călătorii care au ajuns în aceste locuri, vor fi readuse în atenția românilor și străinilor, simultan, la două târguri de turism.

Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 

Astfel, în perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă atât la Târgul Național de Turism al României (TTR) organizat la ROMEXPO București, cu un stand propriu de prezentare, cât și la Târgul Internațional de turism de la ChișinăuTourism&Travel Expo”, unde Buzăul va fi prezent în cadrul standului României.

Sub sloganul «Descoperă Buzăul», vom face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul «Tabăra de sculptură în aer liber Măgura», Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO «Ținutul Buzăului»”, transmite Consiliul Județean Buzău. Neschimbat: „Sub sloganul «Descoperă Buzăul», vom face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul «Tabăra de sculptură în aer liber Măgura», Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO «Ținutul Buzăului»”, transmite Consiliul Județean Buzău.

La standurile Buzăului, vizitatorii vor putea afla detalii despre obiectivele turistice pe care le pot vizita, dar și despre experiențele inedite de care vor avea parte și care, cu siguranță, îi vor determina să revină pe aceste meleaguri. Neschimbat: La standurile Buzăului, vizitatorii vor putea afla detalii despre obiectivele turistice pe care le pot vizita, dar și despre experiențele inedite de care vor avea parte și care, cu siguranță, îi vor determina să revină pe aceste meleaguri.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colți, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 și prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deținând și o importantă colecție de rumanit. Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul «Laboratorului umblator» – un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici”, subliniază reprezentanții CJ Buzău.

 

Obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura „Descoperă Buzăul”, Pliantul „Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii noroioși.

De asemenea, „anul acesta vrem să vorbim mai mult vizitatorilor standului Consiliului Județean Buzău despre experiențele pe care le poți avea în județul Buzău. Le vom prezenta într-o manieră inedită – o «pagină de ziar» cu tema «Top 10 experiențe ce nu trebuie ratate în județul Buzău» va fi personalizată cu poza vizitatorului, facută pe loc la stand cu ajutorul unei cabine foto”, transmit reprezentanții CJ Buzău. Neschimbat: De asemenea, „anul acesta vrem să vorbim mai mult vizitatorilor standului Consiliului Județean Buzău despre experiențele pe care le poți avea în județul Buzău. Le vom prezenta într-o manieră inedită – o «pagină de ziar» cu tema «Top 10 experiențe ce nu trebuie ratate în județul Buzău» va fi personalizată cu poza vizitatorului, facută pe loc la stand cu ajutorul unei cabine foto”, transmit reprezentanții CJ Buzău.

 

Papilele gustative ale vizitatorilor vor fi încântate cu vinurile Staţiunii de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa care în colaborare cu Consiliul Județean Buzău vor organiza o degustare de vinuri în prima zi a TTR, iar specialiștii stațiunii vor prezenta 4 sortimente de vin produse în Buzău. Neschimbat: Papilele gustative ale vizitatorilor vor fi încântate cu vinurile Staţiunii de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa care în colaborare cu Consiliul Județean Buzău vor organiza o degustare de vinuri în prima zi a TTR, iar specialiștii stațiunii vor prezenta 4 sortimente de vin produse în Buzău.

Standul Consiliului Județean Buzău, care va putea fi vizitat în Pavilionul B2 din incinta Romexpo, va fi „asezonat” și cu produsele tradiționale românești precum cârnați de Pleșcoi, covrigi de Buzău, babic, ghiudem etc., oferite spre degustare sâmbătă, 17 februarie, la TTR, cu ajutorul producătorilor locali.

Pe toată durata evenimentului, artișitii Centrului Județean de Cultură și Artă vor anima și încânta publicul cu momente artistice și dansuri tradiționale din zona Buzăului, încercât să sporească dorința și curiozitatea vizitatorilor de a descoperi mai multe despre județul Buzău.

 

Petre Emanoil Neagu – TTR (foto arhiva)

Consiliul Județul Buzău va prezenta oferta turistică a județului și la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, unde va fi prezent în cadrul standului României, pentru a face Buzăul cunoscut și peste hotare și a atrage turiștii străini, dar și pe românii care trăiesc în diaspora. Multitudinea formelor de relief și bogăția naturii în care domină peisajele unice, rezervațiile naturale, speciile protejate de plante, obiective turistice cu totul speciale și inedite și fenomene naturale rare și spectaculoase au făcut ca „Ținutul Buzăului” să fie inclus în patrimoniul UNESCO.
„Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura și că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite”, a punctat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 

CJ Buzau – Turism virtual

 


Adaugati un comentariu


 

*