Județul Buzău se menține în zona verde a incidenței cazurilor de Covid-19

26 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Rata de infectare a crescut ușor față de începutul săptămânii trecute, însă chiar și așa, Buzăul este pe locul al doilea în topul județelor cu incidența cea mai scăzută.

 

Evoluția cazurilor noi de Covid-19 confirmate la nivelul județului Buzău a fost una oscilantă în ultima săptămâmă, cu un record miercuri, pe 21 octombrie, când au fost raportate 69 de cazuri noi în 24 de ore. Săptămâna a început cu 23 de cazuri raportate luni, un număr apropiat de valorile înregistrate în perioada respectivă, cu toate că în prima zi di săptămână sunt confirmate de obicei mai puține cazuri. Marți au fost anunțate 29 de cazuri noi, pentru ca miercuri să se ajungă la acea valoare apropiată de recordul absolut la nivelul județului, fiind raportate 69 de cazuri. Joi, DSP Buzău a raportat 43 de cazuri noi, în timp ce vineri și sâmbătă numărul acestora a fost de 50 pe zi. Ieri au fost confirmate pozitiv 46 de cazuri, iar astăzi, în prima zi a acestei săptămâni, avem 29 de cazuri noi confirmate la nivelul întregului județ.

Având în vedere evoluția din ultima săptămână, rata infectărilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile a crescut în județul Buzău de la 0,74 cât era lunea trecută la 0,87 astăzi, dar se menține mult sub media națională.

 

Chiar și așa, Buzăul se menține între județele cu cea mai scăzută incidență la 14 zile, fiind al doilea din țară cu cea mai mică rată de infectare, după Vrancea, care are o incidență de 0,79 la mie. Conform clasificărilor stabilite de autorități, cu o incidență de sub 1,5 la mie, Buzăul se află în continuare în scenariul verde, nefiind nevoie de impunerea unor restricții și reguli stricte, așa cum se întâmplă în localitățile în care s-a intrat în scenariul roșu, fiind depășită rata de infectare de 3 la mie.

Totuși, în municipiul Buzău și în localitățile Săhăteni și Berca, incidența a depășit 1,5 la mie, fapt pentru care s-a trecut la scenariul galben și au fost impuse unele restricții privind funcționarea unităților de alimentație publică și a sălilor de jocuri care își desfășoară activitatea în spații închise. De asemenea, mai multe clase și unități de învățământ funcționează în scenariul roșu ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire, iar situația la nivelul județului se schimbă aproape zilnic din acest punct de vedere.

 

Astăzi, la 8 luni de la înregistrarea primului caz de Covid-19 în România, la nivelul județului s-a ajuns la 3.621 de persoane infectate, dintre care 2.937 s-au vindecat, iar 113 au decedat, majoritatea pe fondul unor comorbidități de care sufereau când au contractat infecția. La acest moment, în izolare la domiciliu se află 445 de persoane, iar alte 710 sunt în carantină.

În țară, cea mai gravă situație este în județul Alba, care a depășit chiar și Bucureștiul la rata de infectare, ajungând la o incidență de 3,75 la mie. În afară de municipiul București, care a fost prima localitate în care incidența a depășit 3 la mie, peste același prag se mai situează județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și Timiș.

Astăzi au fost confirmate la nivel național 2.844 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 79 de decese. În spitalele din țară, sunt internați la acest moment 10.726 de pacienți cu Covid-19, dintre care 823 sunt la Terapie Intensivă. În județul Buzău sunt 158 de pacienți internați, iar 10 dintre ei sunt în stare gravă la Terapie Intensivă în SJU Buzău (4) și spitalul suport Covid Râmnicu Sărat (6).

 


Adaugati un comentariu


 

*