Licitație caritabilă în beneficiul pacienților sociali

4 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Prin intermediul unei platforme on-line pot fi licitate obiecte unice, cum ar fi racheta de tenis a lui Ilie Năstase în perioada de glorie sau spada cu care Ana Maria Brânză a câștigat campionatul mondial de scrimă.

 

Wargha Enayati

Fundația Inovaţii Sociale Regina Maria a demarat o nouă campanie pentru strângerea de fonduri necesare asigurării tratamentului pentru cei peste 2.700 de pacienți sociali pe care îi are îngrijire, dar și pentru redeschiderea centrelor educaționale dedicate celor 200 de copii vulnerabili aflați în grija fundației.

Numărul persoanelor defavorizate sau cu venituri modeste, care se adresează fundației pentru a solicita ajutor, a crescut îngrijorător odată cu declanșarea pandemiei, așa că este nevoie de mai multe fonduri decât până acum. În acest scop, fundația a dat startul unei licitații caritabile care se desfășoară pe platforma on-line historic.ro, urmând ca fondurile astfel obținute să fie folosite în beneficiul pacienților fără posibilități materiale și al copiilor vulnerabili. „Din păcate, criza sanitară cu care ne confruntăm nu a făcut decât să adâncească dramele categoriilor defavorizate, înmulţind exponenţial numărul celor care au nevoie. Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, singurul ONG care şi-a dedicat activitatea sprijinirii pacienţilor sociali, fără venituri, fără asigurări medicale şi a copiilor din familii defavorizate, are nevoie să vă alăturaţi şi anul acesta demersului de a strânge banii necesari continuării îngrijirii lor. Suntem într-un moment cheie în aceste vremuri, dar lecţia cea mai importantă pe care o învăţăm este cea legată de solidaritate şi unitate”, declarat Wargha Enayati, președintele fundației.

 

Ilie Nastase

În cadrul campaniei care a fost denumită „Din Inimă pentru un alt viitor”, sunt scoase la licitație peste 60 de obiecte deosebite dar și servicii, care pot fi adjudecate până pe data de 18 septembrie.  Printre acestea se numără obiecte unice, de mare valoare pentru colecționari, cum ar fi  racheta de tenis cu care Ilie Năstase a jucat în perioada 1975-1984, spada cu care Ana Maria Brânză a câştigat Mondialele de scrimă, tricouri semnate de fotbaliștii Mirel Radoi şi Adrian Mutu, o chitară electrică semnată de Smiley, sau portretul lui Constantin Brâncuşi realizat de către actorul Horaţiu Mălăele.

Acestora li se adaugă o serie de opere de artă, obiecte rare, bijuterii, excursii în locaţii de excepţie din ţara noastră, oferte de servicii medicale, cursuri de dezvoltare personală sau de styling și multe altele. Printre ofertele inedite pentru care se poate licita se numără și o cină cu secretarul de stat Raed Arafat al cărei preț de pornire este de 500 de euro, dar și o cină în compania profesorului doctor Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății.

 

Obiectele și serviciile din ofertă pot fi licitate până pe 18 septembrie, dată la care persoanele care au oferit cel mai bun preț cor fi declarate câștigătoare. Adjudecarea produselor licitate se va face în aceeași zi, cu începere de la ora 18.30, pe esplanada Stejarii Country Club, în cadrul unui eveniment care va fi transmis live pe platforma historic.ro.

Cristiana Mateoiu, directorul executiv al fundației, a precizat că „deși evenimentele mari de strângere de fonduri nu mai pot fi organizate, noi trebuie să găsim în permanenţă soluţii pentru a nu ne abandona beneficiarii şi pentru a ne continua misiunea nobilă de a ajuta oamenii fără nici o altă soluţie de a avea sănătate, timp, speranţe şi vise. Aşteptăm, aşadar, să răspundeţi în număr cât mai mare invitaţiei noastre de a licita produsele preferate şi să ne urmăriți live pe data de 18 septembrie pentru adjudecarea lor”.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi care îngrijeşte, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaţionale ale fundaţiei.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*