Gala din Inimă pentru Viitor a ajuns la cea de-a șaptea ediție

16 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Evenimentul este organizat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, constituind și un moment de bilanț anual activităților organizației umanitare.

 

Vineri, 18 octombrie, hotelul Intercontinental din centrul Capitalei va fi gazda celei de-a șaptea ediții a Galei din Inimă pentru Viitor, un eveniment pe care Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria îl organizează periodic, încă de la înființare, pentru a aduce un omagiu celor care sprijină activitatea organizației, venind astfel în ajutorul a peste 4.400 de pacienți defavorizați.

Totodată, evenimentul constituie un prilej de bilanț al activității. dar și un mijloc de a readuce în atenție problema persoanelor cu venituri mici, fără asigurare medicală sau cu situații deosebite, care au cu greu acces la servicii medicale. Activitatea fundației este întrutotul dedicată acestor pacienți, care beneficiază de servicii medicale gratuite sau la prețuri sociale, în cadrul celor două policlinici pe care organizația le-a deschis în București special pentru acești pacienți.

Pentru a putea veni în ajutorul acestora, fundația are, la rândul său, nevoie de ajutor din partea societății civile, de donații ce pot fi făcute cu ocazia diferitelor acțiuni caritabile sau în orice alt context, dar și în sprijinirea sub orice altă formă a activităților desfășurate.

 

Dr. Wargha Enayati

Astfel, peste 250 de personalități din  mediul de afaceri, politică, media şi lumea medicală, care sprijină activitatea fundației, se vor număra printre invitații celei de-a șaptea ediții a Galei din acest an, anunță organizatorii.

Președintele fundației, dr. Wargha Enayati, a declarat că „fiecare Gala din Inimă pentru Viitor îmi aduce bucurie în suflet, lumină şi recunoştinţă pentru toţi cei care, de 7 ani de zile, aleg să se alăture crezului nostru că bunătatea nu este doar o virtute ci un mod de viaţă. Să poţi răspândi sentimentul de servire faţă de semenii tăi, mai puţin norocoşi, nu din obligaţie sau nevoie socială, ci din suflet şi pentru suflet, este un sentiment unic, înălţător şi care uneşte lumea. Acest sentiment îl simţim în fiecare seară de Gală şi cu fiecare ediţie observ cum energia bunătăţii uneşte suflete şi trece dincolo de barierele sociale, economice sau de afaceri. Coroana nevăzută a bunătăţii va trona pe fruntea şi în sufletele celor care au ales să sprijine în continuare cauzele fundaţiei care se îngrijeşte de peste 4400 de pacienţi fără venituri şi asigurări sociale sau cu venituri foarte mici, în cadrul celor două policlinici, şi de cei 200 de copii din familii defavorizate care primesc educaţie şi hrană în cadrul celor două afterschool-uri”.

 

Cristiana Mateoiu

Dr. Enayati a adăugat că, de la an la an, bilanțul prezentat în cadrul galei indică o creștere a numărului de servicii acordate persoanelor defavorizate și a numărului de beneficiari. S-a ajuns astfel, la finele anului trecut, la 19.000 de consultaţii acordate către 5.600 de pacienţi, iar 12.600 dintre serviciile acordate au fost oferite unui număr de 4.400 de pacienţi defavorizaţi.

Totodată, în ultimii trei ani, 1.475 de pacienţi au beneficiat de programe de screening de prevenţie a cancerului de col, ovarian, mamar, pulmonar şi de boli cardiovasculare, iar alte câteva mii de pacienţi au primit 5.300 consultaţii de medicină internă şi cardiologie. Nu în ultimul rând, cu sprijinul fundației au fost acordate 633 de consultaţii ginecologice şi 5.339 de consultaţii şi tratamente stomatologice.

Cristiana Mateoiu, directorul executiv al fundației, le-a mulțumit celor pe care i-a numit „eroii din spatele acestor mii de consultaţii, medicii şi asistentele Fundaţiei Inovaţiei Sociale Regina Maria. Anul trecut, 15 medici voluntari şi-au donat, 3.100 de ore din viaţa lor pentru cei care intră în policlinicile noastre deznădăjduiţi şi plini de nevoi. Lor şi celorlalţi asistente şi medici angajaţi, voluntarilor şi învăţătorilor care lucrează cu copiii din centre, le dedicăm această Gală şi îi aducem în faţa tuturor, a opiniei publice, a partenerilor noştri pentru a le mulţumi”.

 


Adaugati un comentariu


 

*