Cei mai renumiți neurochirurgi din lume, prezenți la Sibiu
Astăzi debutează cel de-al 45-lea congres al Societății Române de Neurochirurgie, care va reuni specialiști din România și din străinătate.
În perioada 16-19 octombrie, hotelul Ramada din Sibiu găzduiește lucrările celui de-al 45-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie, eveniment care este organizat anul acesta în parteneriat cu Asociaţia Neurochirurgie Sibiu și Universitatea Lucian Blaga.
Manifestarea științifică are caracter internațional, astfel că, în această perioada, vor fi prezenți la Sibiu o mare parte dintre cei mai importanți neurochirurgi din întreaga lume, alături de specialiști de prestigiu din România. Congresul se bucură astfel de participarea unor specialiști de top din Europa, Asia, Africa şi Statele Unite ale Americii. Aceștia vor prezenta cele mai noi proceduri şi tehnici în domeniul neurochirurgiei, care sunt aplicate în marile centre medicale ale lumi.
Totodată, în cadrul congresului va avea loc și cea de-a 24-a ediție a Cursului Francofon de Neurochirurgie şi cea de a 3-a ediţie a simpozionului adresat asistenţilor medicali.
Președintele congresului este medicul Mircea Vicenţiu Săceleanu, șeful Secţiei Clinice Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie.
Acesta a explicat de ce a fost ales Sibiul pentru a găzdui cea de-a 45-a ediție a congresului, precizând în acest context că orașul „a fost şi rămâne un important centru cultural şi ştiinţific, oraşul care se poate mândri cu faptul că l-a dat culturii europene pe Samuel von Brukenthal, iar mai aproape de zilele noastre, în anul 2007, a fost desemnat Capitală Culturală a Europei, primul oraş din România care a primit această distincţie. Iată, aşadar, doar câteva dintre motivele pentru care conducerea şi membrii Societăţii Române de Neurochirurgie au ales Sibiul, prin acest eveniment medical de anvergură, drept capitală a neurochirurgiei, fapt care vine ca o întregire a reuşitelor sociale, culturale, ştiinţifice ale acestui oraş istoric”.
Președintele congresului a menționat că manifestarea este deja una de tradiție în peisajul științific internațional, fiind dedicată atât prezentării celor mai noi tehnici și proceduri în domeniul neurochirurgiei, cât și învățării din experiența experților din întreaga lume, care vor fi prezenți la eveniment.
„Congresul de neurochirurgie ne oferă o mare oportunitate de a ne alătura experţilor, profesorilor şi practicienilor, în jurul celor mai importante dezbateri despre neurochirurgie din lumea de azi, care va atrage o gamă largă de gânduri, cercetări şi practici din diferite ţări pentru a analiza şi revaloriza convingerile de lungă durată, atitudinile şi modurile de explorare în neurochirurgia modernă. Evenimentul se remarcă aşadar prin abordarea unui program ştiinţific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale şi academice românești și străine, recunoscute şi certificate internațional”, a adăugat dr. Săceleanu.