Dr. Claudia Ciupitu, creditată cu cea mai mare încredere pentru un nou mandat la șefia Colegiului Medicilor Stomatologi Buzău

25 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Următorii pe listă, potrivit voturilor valabil exprimate, au fost medicii Eugen Chihaia, Cornelia Scolari, Andra Citrea și Andaluzia Moise care, probabil, vor forma noul Birou Executiv al organizației profesionale, împreună cu președintele, pentru mandatul 2019-2023.

 

Comisia electorala – CMS Buzău

Medicii stomatologi buzoieni și-au ales noii reprezentanți ai organizației profesionale locale din care fac parte. La turul II, desfășurat sâmbătă, 23 noiembrie, procesul de votare a decurs „la fel ca și în primul tur, care a avut loc pe 21 noiembrie, fără incidente. S-au prezentat la urne și și-au exprimat opțiunea pentru Consiliul Județean al Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Buzău și pentru Adunarea Generală Națională, 87 dintre cei 166 de membri cu drept de vot. 86 dintre voturi au fost valabil exprimate, iar unul a fost anulat”, așa cum a declarat dr. Florentina Vlad, președintele Comisiei Electorale Locale.

Potrivit Regulamentului Electoral aprobat în Consiliul Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), prin Decizia nr. 18/2CN/2019, publicată în Monitorul Oficial din data de 28 august 2019, membrii Consiliilor colegiilor teritoriale, precum și reprezentanții în Adunarea generală națională a CMSR se aleg prin vot direct, secret și liber exprimat de către membrii cu drept de vot ai fiecărui colegiu, întruniți în Adunări Generale locale de alegeri.

 

Au avut dreptul să aleagă și să fie aleși în organele de conducere de la nivelul colegiilor teritoriale și/sau în organele de conducere ale CMSR, doar membrii care și-au achitat cotizația la zi, nu au fost sancționați disciplinar, nu sunt suspendați din calitatea de membru al CMSR/nu au suspendat dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog și nu se află în unul dintre cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de legislația în vigoare.

Pentru Consiliul Județean al CMS Buzău au fost înscriși în cursă 18 candidați, iar potrivit Deciziei nr. 20/D15/15.11.2019,  privind  stabilirea numărului membrilor consiliilor colegiilor teritoriale și al reprezentanților acestora în Adunarea Generală Națională, precum și al membrilor supleanți, în funcție numărul membrilor înregistrați în organizația teritorială, Buzăul va avea „un Consiliu format din 11 membri cu drepturi depline și 4 supleanți, respectiv, un membru cu drepturi depline și doi supleanți în Adunarea General, aceștia fiind stabiliți în ordinea descrescătoare a numărului de voturi primite”, a explicat dr. Vlad.

 

Dr. Claudia Ioana Ciupitu

Cu cea mai mare încredere a fost învestită dr. Claudia Ioana Ciupitu care, cu 53 de voturi obținute își va menține, cel mai probabil, funcția de președinte a Colegiului Medicilor Stomatologi Buzău, în mandatul 2019-2023.

Medicul Eugen Dragoș Chihaia s-a poziționat pe locul secund, cu 47 de voturi, astfel că și acesta are toate șansele să-și păstreze funcția de secretar al CMS Buzău, ca și în mandatul abia încheiat.

Următoarele poziții au fost ocupate, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi,  de  dr. Cornelia Scolari – 38 de voturi,  dr. Andra Citrea – 37,  dr. Andaluzia Manuela Moise – 34, dr. Adian Miu – 32, dr. Mădălina Grigore – 29, dr. Maria Mândra Postolache – 22, dr. Doina Constantinescu – 22, dr. Marian Bratosin – 21, dr. Alina Bucur – 19, dr. Adriana Stoica – 19, dr. Lidia Raluca Pătrînoiu – 18, dr. Florin Ștefănuț Brînzea – 18, dr. Mădălina Munteanu – 16, dr. Miruna Ferchiu – 14, dr. Camelia Jeana Cernat – 13, dr. Raluca Geangoș – 12 voturi.

Președinții consiliilor colegiilor teritoriale și cei 2 vicepreședinți sunt, de drept, reprezentanții acestora în Consiliul Național al CMSR.

 

Pentru Adunarea Generală Națională și-au depus candidatura nouă medici buzoieni, iar potrivit voturilor valabil exprimate, dr. Claudia Ciupitu a primit, și la această categorie, cea mai mare susținere, obținând 38 de voturi.

Pe locul secund s-a situat dr. Adrian Miu, cu 12 voturi, urmat de dr. Eugen Chihaia cu 11 dintre opțiuni, dr. Andaluzia Moise – 7 voturi, iar dr. Adriana Stoica a primit 5 voturi. Dr. Cornelia Scolari și dr. Mădălina Grigore au fost la egalitate, cu câte 4 voturi, dr. Alina Bucur a fost votată de 3 electori, iar dr. Camelia Cernat a primit 2 voturi.

După validarea candidaților aleși la nivel local de către Comisia Electorală Centrală și atribuirea mandatelor de membri în Consiliul colegiului teritorial, președintele Comisiei electorale locale va convoca prima ședință a Consiliului, pentru alegerea Biroului Executiv teritorial, iar după validarea acestuia, activitatea Comisiei electorale a CMS Buzău, formată din dr. Florentina Gabriela Vlad (președinte), dr. Elena Ramona Balea (secretar) și dr. Sergiu Lazarev (membru) își încetează activitatea și noua conducere a organizației profesionale își intră în atribuțiuni.

Depunerea candidaturilor pentru funcțiile din Biroul Executiv Național  al CMSR are loc în zilele de 3-4 decembrie 2019, la Comisia Electorală Centrală. Turul I al alegerilor va avea loc în data de 7 decembrie, iar dacă va fi cazul, turul II se va desfășura la data de 11 decembrie 2019.

 


Adaugati un comentariu


 

*