Lista actualizată cu școlile din Buzău care și-au modificat scenariile de funcționare

22 septembrie 2020 | 0 comentarii |

La acest moment, cursurile la clasă sunt suspendate oficial doar la o grupă a unei grădinițe din cartierul Micro 3, iar în cazul școlii de la Izvorul Dulce se așteaptă finalul anchetei epidemiologice.

 

Leonard Dimian

După prima săptămână de școală au apărut și primele cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice din Buzău. Așa cum Sănătateabuzoiană.ro a relatat ieri, 65 de elevi și cadre didactice au ajuns în spital sau sunt în izolare. Potrivit raportărilor Inspectoratului Școlar Județean Buzău, doar cinci dintre ei au fost confirmați cu Covid-19, iar spitalizați sunt doat un elev și două cadre didactice, în timp ce alți 44 de elevi, 10 profesori și câte o persoană din rândul personalului nedidactic și auxiliar din unități de învățământ (majoritatea din Berca și Merei) sunt în izolare, fiind contacți direcți ai celor infectați cu SARS-CoV2.

În aceste condiții, prefectul Leonard Dimian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care s-a întrunit în sistem de audioconferință. Cu această ocazie, au fost analizate datele actualizate privind situația epidemiologică de la nivelul localităților din județ și raportările venite din partea unităților de învățământ, în special cele în cazul cărora au apărut cazurile de îmbolnăvire.

În cazul școlii de la Izvorul Dulce – comuna Merei, unde o profesoară a fost diagnosticată cu Covid-19, în condițiile în care a predat la mai multe clase, cea mai viabilă soluție este trecerea la scenariul roșu, ceea ce înseamnă suspendarea cursurilor pe durata a 14 zile și trecerea la sistemul de predare online. O decizie oficială în acest sens nu a fost luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de ieri, întrucât ancheta epidemiologică este încă în desfășurare, însă e cert că aceasta va fi măsura ce va fi luată, iar școala va intra în scenariul roșu.

 

În timpul ședinței s-a aprobat modificarea scenariilor de funcționare în cazul mai multor școli din județ, unele dintre acestea trecând de la scenariul galben la cel verde, în timp ce în cazul altora s-a trecut de la scenariul verde, la cel galben.

Astfel ca urmare a ameliorării situație epidemiologice, a fost aprobată trecerea de la scenariul galben de funcționare la cel verde a următoarelor unități de învățământ:

Comuna Măgura: Școala Gimnazială comuna Măgura, Grădinița cu Program Normal sat Ciuta, Școala Primară sat Ciuta, Grădinița cu Program Normal comuna Măgura;

Comuna Rușețu: Liceul Tehnologic comuna Rușețu, Grădinița cu Program Normal Rușețu;

Comuna Scutelnici: Școala Gimnazială comuna Scutelnici, Școala Primară sat Arcanu, Grădinița cu Program Normal Brăgăreasa, Grădinița cu Program Normal comuna Scutelnici;

Comuna Stâlpu: Școala Gimnazială comuna Stâlpu, Grădinița cu Program Normal comuna Stâlpu;

Comuna Țintești: Școala Gimnazială sat Maxenu, Grădinița cu Program Normal sat Maxenu, Grădinița cu Program Normal sat Pogonele, Școala Gimnazială sat Pogonele, Școala Primară comuna Țintești.

 

În ceea ce privește lista unităților de învățământ care au trecut la scenariul galben din cel verde, aceasta include școli din comunele Berca, Pârscov și Săpoca, după cum urmează:

Comuna Berca: Liceul Tehnologic Sf Mucenic Sava, Grădinița cu Program Normal Nitraria Berca,  Grădinița cu Program Prelungit comuna Berca, Școala Primară Joseni, Grădinița cu Program Normal sat Pleșcoi, Grădinița cu Program Normal sat Rătești, Grădinița cu Program Normal sat Valea Nucului;

Comuna Pârscov: Școala Gimnazială Vasile Voiculescu, comuna Pârscov, Școala Primară sat Bădila, Școala Primară sat Lunca Frumoasă, Grădinița cu Program Normal comuna Pârscov;

Comuna Săpoca: Școala Gimnazială comuna Săpoca, Grădinița cu Program Normal sat Mătești, Școală Gimnazială sat Mătești, Grădinița cu Program Normal comuna Săpoca.

În același timp, se menține scenariul galben de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar comuna Gălbinași. Totodată, a fost votată și o altă hotărâre care prevede suspendarea cursurilor „față în față” la o grupă din cadrul grădiniței Bobocei din Micro III, pe o perioadă de 14 zile, începând de ieri, după ce o educatoare a fost confirmată cu Covid-19.

 


Adaugati un comentariu


 

*