Lista centrelor de vaccinare anti-Covid în care se vor imuniza locuitorii județului Buzău

30 decembrie 2020 | 2 comentarii |

În total pe teritoriul județului au fost înființate 18 centre cărora le-au fost arondate și pacienți din localitățile în care nu există astfel de unități.

 

O etapă importantă în campania de imunizare anti-Covid la nivel local o constituie înființarea și amenajarea centrelor de vaccinare unde se va realiza imunizarea populației în faza a doua și a treia. Pentru județul Buzău au fost stabilite 18 centre, pentru care au fost deja identificate spațiile în care vor funcționa și s-au început pregătirile pentru amenajarea lor, conform normelor impuse de Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

În municipiul Buzău vor funcționa 7 centre de vaccinare cărora le vor fi arondate și mai multe comune limitrofe. Astfel, la Centrul de Seniori  din Broșteni se vor putea imuniza atât locuitorii din zonă, cât și pacienții din Gălbinași, iar la clubul seniorilor din Micro V vor putea apela buzoienii dar și localnicii din C. A. Rosetti și Cilibia. Un alt centru va funcționa în Buzău la casieria RAM, unde se vor putea vaccina buzoienii din zona arondată și localnicii din Costești, Movila Banului și Zărnești.

La demisolul dispensarului medical nr 14 din Broșteni va fi înființat un alt centru destinat locuitorilor din zonă, dar și localnicilor din Rușețu.

 

Celelalte trei centre din municipiu vor funcționa în clădiri puse la dispoziție de Primărie, două din ele pe bulevardul Nicolae Bălcescu, iar o alta pe bulevardul Unirii. La centrul de pe Unirii se vor vaccina buzoieni și localnici din Blăjani, Cochirleanca și Stâlpu, în timp ce la centrele de pe Bălcescu vor putea apela și localnici din Poșta Câlnău, Racovițeni, Săhăteni și Ulmeni.

În Râmnicu Sărat va funcționa un singur centru, amenajat la stația de Ambulanță de pe bulevardul Eroilor. În afară de râmniceni, aici se vor putea vaccina localnicii din comunele Ghergheasa, Grebănu, Podgoria, Râmnicelu, Topliceni şi Valea Râmnicului.

Și la Nehoiu va fi amenajat un centru similar, în incinta sălii de sport din oraș, unde se vor putea vaccina, alături de localnici, locuitorii din Siriu și Gura Teghii.

La Pogoanele, sala de sport a orașului va găzdui centrul de imunizare unde vor fi vaccinați localnicii și cei din comunele Largu, Luciu, Padina și Scutelnici.

 

La Pătârlagele, un centru similar va fi găzduit de o clădire de pe strada Nicolae Bălcescu, aparținând Primăriei, iar aici vor putea fi imunizați și localnici din Calvini, Cătina, Chiojdu,Cislău, Colţi, Pănătău și Vipereşti.

Școala generală din Vadu Pașii va găzdui un alt centru destinat imunizării localnicilor și celor din Robeasca și Săgeata, în timp ce la centrul amenajat în incinta bazei sportive de la Vernești se vor putea vaccina locuitorii comunei și cei din Tisău.

Și la Berca va fi înființat un centru de vaccinare, în incinta școlii din Pleșcoi, unde sunt așteptați la vaccinare și localnicii din Căneşti și Chiliile.

Tot în incinta școlii gimnaziale va funcționa și centrul de la Pârscov, destinat locuitorilor din Bozioru, Pârscov, Brăieşti, Cozieni, Măgura, Odăile și Unguriu.

Un cămin destinat organizării de nunți din Smeeni va deveni, la rândul său, centru de vaccinare pentru localnici, dar și pentru cei din Brădeanu, Gherăseni și Țintești.

Centrul de la Mărăcineni va funcționa în sala de sport și va fi destinat imunizării localnicilor și celor din comunele Beceni, Cernătești și Săpoca.

În fine, la centrul de vaccinare amenajat în incinta sălii de sport din Sărata Monteoru se vor putea imuniza localnicii din Merei, Breaza, Năieni și Pietroasele.

La aceleași centre se vor imuniza și restul locuitorilor care vor dori să se vaccineze anti-Covid în etapele următoare.

 Comentarii (2)

  1. Cosescu Aurel spune:

    Locuitorii din com. Balta Alba unde se pot vaccina? Este o pers. de 90 ani!

Adaugati un comentariu


 

*