Locuințe pentru tinerii medici, la Târgu Mureș

13 august 2019 | 0 comentarii |

Primăria a recepționat, ieri, un bloc de locuințe, construit prin ANL, care  vor fi repartizate medicilor rezidenţi şi tinerilor specialişti din sistemul de sănătate.

 

Primăria Târgu Mureş şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) au anunțat, astăzi, rpintr-un comunicat, că au recepţionat un bloc cu 24 de apartamente, care vor fi destinate medicilor rezidenţi şi tinerilor specialişti din sistemul de sănătate, pentru încurajarea acestora să rămână şi să profeseze în acest oraş. Sunt 12 garsoniere, 10 apartamente cu câte două camere şi două cu trei camere, blocul fiind situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Am demarat acest proiect acum zece ani și am avut în vedere faptul că municipiul Târgu Mureș este un renumit centru medical. Primul bloc ANL, care s-a construit în oraș tot pentru personalul medical, a fost finalizat în al treilea mandat de primar. Iată că acum, după multe blocaje, am reușit să finalizăm 24 de locuințe în parteneriat cu Agenția Națională de Locuințe. Doresc să precizez, încă de pe acum, că aceste locuințe nu se vor vinde (așa cum s-a întâmplat în 1995), deoarece imobilele sunt destinate să fie cedate succesiv medicilor care își desfășoară activitatea în Târgu Mureș, a declarat Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş.

 

Ansamblul rezidențial deține spații tehnice, depozit pentru biciclete și cărucioare, spațiu pentru uscarea rufelor și unul alocat centralei termice. Începând din luna septembrie, beneficiarii se pot muta în noile apartamente. Edilul târgmureșan spune că acest proiect este menit să ajute tinerii din domeniul sanitar, în care, se știe, un medic se poate realiza doar după vârsta de 40 de ani, dată fiind perioadă lungă de studiu, iar asigurarea unei locuinţe este de natură să le diminueze din griji.

Investiția Primăriei Târgu Mureș în acest proiect a fost de peste 4 milioane de lei și a constat în terenuri și utilități.

Urmează ca în anul 2021, tot printr-un parteneriat cu ANL, să fie puse la dispoziția tinerilor alte 60 de apartamente, în Târgu Mureș.

Directorul general adjunct al ANL, George Ciprian Stan, a precizat că investiţia Guvernului în acest bloc de locuinţe este de 4,5 milioane de lei, iar următorul proiect ce va fi realizat în colaborare cu autoritățile locale din Târgu Mureș este în faza aprobării indicatorilor tehnico-economici în cadrul Ministerului Dezvoltării și speră ca în două luni investiţia să fie atribuită spre execuţie.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*