Loredana Dorobantu ar putea fi noul director al DGASPC Buzau

In cursa pentru postul de director executiv s-au inscris doi candidati, iar in urma probei scrise, ea a fost singura care a promovat si va da, vineri, proba interviului, in cadrul careia trebuie sa-si sustina proiectul de management.

 

Dupa ani buni in care postul de director general al DGASPC Buzau a fost ocupat cu delegatie, unul dintre candidatii care au dat concurs pentru ocuparea acestui post, care a fost intre timp transformat in functie publica, a reusit ieri sa obtina punctajul necesar pentru a promova proba scrisa. Este vorba de Loredana Dorobantu care a concurat pentru acest post cu Sorin Marian Leonte, seful Centrului Rezidential pentru Copiii cu Deficiente Auditive din subordinea DGASPC Buzau. Acestia au fost singurii candidati care si-au depus dosarele pentru postul de sef al DGASPC scos la concurs in urma cu o luna, dupa ce anterior mai avusesera o tentativa de a obtine aceasta functie, insa Loredana Dorobantu nu a reusit sa obtina punctajul minim pentru promovare, iar  Sorin Marian Leonte s-a retras din cursa in ultimul moment.

Pentru ca in urma concursului anterior, niciun candidat nu reusise sa promoveze, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a organizat, ieri, un nou concurs pentru posturile de director si directori adjuncti din DGASPC Buzau. S-au inscris doar doi candidati pentru postul de director executiv si unul pentru director adjunct economic, pentru postul de director adjunct directie generala nefiind niciun candidat.

 

Spre deosebire de data precedenta, cand nu a reusit sa obtina decat 50 de puncte, fara a intruni astfel baremul minim pentru promovare, care era de 70 de puncte, Loredana Dorobantu s-a prezentat de aceasta data mai bine pregatita la examen. Ea a obtinut, la proba scrisa, 78,60 puncte, cu mult peste contracandidatul sau, a carei lucrare a fost notata cu doar 51,00 puncte, astfel ca acesta a fost respins si nu va putea sustine proba interviului, pentru care ar fi avut nevoie sa obtina la scris cel putin 70 de puncte.

In acest context, Loredana Dorobantu ramane singura in concursul pentru postul de director executiv, pentru care a candidat. Vineri, cand va sustine proba interviului, are astfel toate sansele sa fie declarata promovata si sa devina noul director executiv al institutiei aflate in subordinea Consiliului Judetean Buzau, conditia necesara fiind aceea de a obtine cel putin 70 de puncte si la aceasta ultima proba a concursului. Avand in vedere ca lucreaza de mai mult timp in aceasta institutie, este de asteptat sa aiba un proiect care sa nu-i creeze probleme si sa fie declarata castigatoare, devenind, astfel, primul director executiv care va ocupa postul prin concurs. Pana acum, conducerea institutiei era numita de forul tutelar, Consiliul Judetean Buzau. In urma scandalului care a dus la demiterea lui Adrian Vintilescu, autoritatea judeteana a decis sa transforme posturile de conducere ale DGASPC in posturi de functionar public, care sa fie ocupate prin concurs.

 

Tot ieri, la ANFP a avut loc proba scrisa si pentru postul de director adunct economic in cadrul DGASPC Buzau, functie care era, de asemenea, vacanta. La examenul anterior, singurul candidat care a participat la concurs nu a reusit sa obtina decat 59 de puncte, din baremul de 70 minim necesare. Este vorba de Mihaela Cojocea, cea care ocupa postul cu delegatie si la ora actuala, si pe care esecul primei incercari nu a descurajat-o, asa ca a candidat din nou, in speranta ca-si va putea mentine postul.

Se pare ca si Mihaela Cojocea a aprofundat mai bine bibliografia pentru concurs si a reusit, de aceasta data, sa treaca de pragul psihologic, obtinand 70,80 puncte, si implicit calificandu-se pentru proba interviului, in vederea ocuparii postului de director economic. In conditiile in care a concurat singura pentru acest post este de asteptat sa reuseasca, in final, sa fie declarata promovata si sa ocupe, cu acte in regula, postul pentru care a candidat.

Tot ieri, ar fi trebuit sa aiba loc si concursul pentru postul de director executuiv adjunct asistenta sociala, insa pana la finalul perioadei de inscrieri niciun candidat nu isi depusese dosarul, asa ca, cel mai probabil, urmeaza sa se organizeze un nou concurs, pana cand postul va fi ocupat.

La sesiunea anterioara, Mihai Parvu candidase pentru acest post, insa nici acesta nu a fost suficient de bine pregatit, asa ca a obtinut 65 de puncte din minimul de 70. Spre deosebire de colegele sale care s-au incris din nou la concurs, acesta a renuntat dupa esecul din aprilie.

 

 


Categorii: Actual, Institutii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*