„Maci Roșii” pentru copiii cu afecțiuni oncologice

12 iulie 2019 | 0 comentarii |

Copiii s-au bucurat de dulciuri, spectacole și alte surprize, la o nouă ediție a sărbătorii verii dedicată lor, organizată anual de asociația PAVEL.

 

O nouă ediție a sărbătorii verii „Macii Roșii”, dedicată copiilor cu afecțiuni oncologice, a avut loc aseară, la Institutul Oncologic București (IOB). Evenimentul are loc anual, în scop caritabil și a fost inițiat de asociația PaVEL, formată din părinți ai căror copii suferă de cancer, pentru a aduce un strop de bucurie în sufletele copiilor care se luptă cu această cumplită boală. Mulți dintre copii omagiați aseară fac eforturi supraomenești pentru a învinge boala.

Tocmai de aceea, ai au fost invitații speciali ai serii, tratați la Institutul „Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”, alături de copii cu același diagnostic îngrijiți la Institutul Clinic Fundeni. Ajuns la cea de-a șasea ediție, evenimentul „omagiază copilăria, generozitatea, căldura sufletească, speranța care înflorește acolo unde rațiunea nu mai dă șanse, precum și gingășia sufletului de copil care primește si oferă iubire necondiționat”, după cum au precizat organizatorii.

Totodată, se dorește să se aducă astfel un omagiu tuturor pacienților oncologici, precum și familiilor care le sunt alături în această luptă cu boala și, nu în ultimul rând, medicilor, asistenților medicali, psihologilor, asistenților sociali și celorlalți specialiști din spitale, care fac eforturi susținute pentru a-i ajuta pe aceștia să iasă învingători din această luptă.

 

Fiind vorba de un eveniment cu caracter caritabil participanții, cu excepția copiilor și pacienților adulți, au fost rugați să facă mici donații, constând în dulciuri și sucuri naturale, rechizite, obiecte de igienă personală sau bani, toate donațiile urmând a fi folosite în beneficiul copiilor cu boli oncologice aflați în tratament la Institutul Oncologic București și la Institutul Clinic Fundeni.

Atracția principală a fost, cum era de așteptat, standul cu dulciuri și fructe proaspete atent selecționate, pentru a fi adecvate stării de sănătate a copiilor prezenți la eveniment, însă aceștia s-au bucurat din plin și de programul artistic pregătit de organizatori, cu sprijinul Centrului Cultural Mihai Eminescu. S-a implicat în organizare și Primăria Sectorului 2, copiii având astfel parte de multe alte surprize pe parcursul celor trei ore, cât a durat evenimentul.

 

„Maci Roșii” este doar una dintre multele acțiuni pe care asociația PAVEL le organizează, de peste 23 de ani de când s-a înființat, fiind cea mai implicată asociație de pacienți în domeniul cancerului la copii.

Asociația oferă, gratuit, servicii de asistență și consiliere psiho-socială, art-terapie și terapie prin arte combinate, terapie ocupațională, servicii de respiro în spital și în afara spitalului, recuperare medicală prin kinetoterapie, consiliere vocațională, școală de spital și consiliere juridică pentru pacienții oncologici și aparținători.

În România, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer și, în fiecare an, circa 500 de cazuri noi sunt diagnosticate. De altfel, cancerul este a doua cauză de deces în România, pentru intervalul de vârsta 4-15 ani, iar  în cazul adulților, apar anual peste 78.000 de noi cazuri de cancer și se înregistrează circa 50.000 de decese atribuite afecțiunilor oncologice.

 


Adaugati un comentariu


 

*