Se caută voluntari în sprijinul copiilor și tinerilor cu afecțiuni oncologice

23 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Asociația P.A.V.E.L. a demarat un proiect care își propune să vină în ajutorul pacienților și aparținătorilor, făcând un apel către toți cei care doresc să se alăture acestui demers.

 

Începând cu luna septembrie, asociația P.A.V.E.L., înființată în 1996 de un grup de părinți ai căror copii erau diagnosticați cu cancer, derulează un proiect denumit „O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos”, care își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mintală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii și tineri cu cancer internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și 350 de părinți. Totodată, un alt obiectiv al proiectului care se desfășoară pe o perioadă de șase luni este publicarea primei cărți complexe de suport oncologic, sub forma unui ghid, care va fi distribuit gratuit, venind astfel în sprijinul altor 1.000 de beneficiari, fie pacienți aflați în tratament sau în remisie, fie aparținători ai acestora.

Într-un comunicat al asociației se arată că proiectul este implementat de o echipa multidisciplinară formată din asistenți sociali, psihologi și nutriționiști care vor lucra împreună cu pacienții cu diagnostic oncologic aflați la tratament în cele două spitale bucureștene, precum și cu aparținătorii acestora.

 

Pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse, inițiatorii au nevoie însă și de sprijinul voluntarilor, așa că din această săptămână au demarat o campanie de recrutare în București și în întreaga țară, adresată tuturor celor care doresc să ofere din timpul lor și din competențele profesionale pe care le au, pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor care se luptă să învingă cancerul.

Cei interesați să se alăture acestui proiect umanitar pot lua legătura cu organizatorii intermediul e-mailului, pe adresa office@asociatiapavel.ro sau prin intermediul paginii de Facebook a asociației. Persoana de contact este Mihai Benchea, coordonator de voluntari, iar pentru informații despre proiect și despre asociație voluntarii interesați se pot adresa Iulianei Ghidu, director executiv, la adresa de e-mail iuliana.ghidu@asociatiapavel.ro sau la numărul de telefon 037 30 99 62. De asemenea, alte informații utile pot fi găsite pe  site-ul oficial al asociației  precum și blogul https://apeluriumanitare.wordpress.com.

 

În comunicatul asociației se mai arată că în România sunt în prezent peste 80.000 de pacienți diagnosticați cu cancer, iar dintre aceștia, aproximativ 6.000 sunt copii și tineri.

„În rândul comunității pacienților cu cancer nu există servicii de suport al sănătății mintale și emoționale, servicii de igienă, nutriție adecvată, sprijin material, juridic și informațional, oferite de stat. Din experiență de 22 de ani a asociației P.A.V.E.L., s-a demonstrat că suportul adecvat poate duce la salvarea vieții și la depășirea diagnosticului, fiind la fel de important ca tratamentul medical”, se mai arată în document.

Asociația P.A.V.E.L. este organizația reprezentativă a părinților care au copii bolnavi de cancer, bazele sale fiind puse de un grup de părinți aflați în astfel de situații, din dorința de a-și oferi sprijin reciproc. Din 1996, asociației i s-a adăugat noi membrii, care depun eforturi considerabile pentru ajutorarea copiilor și tinerilor cu diagnostic oncologic și familiilor acestora. Asociația oferă servicii socio-psiho-educaționale complementare celor medicale în cele două spitale bucureștene și desfășoară campanii de informare la nivel național.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*