Mafia medicamentelor oncologice si pentru HIV/SIDA loveste din nou

Politistii au descins in aceasta dimineata la 41 de adrese, iar 26 de suspecti vor fi audiati pe parcursul zilei de astazi. Prejudiciul este estimat la 40 de milioane de lei.

 

perchezitiiHotia si nesimtirea par sa fi devenit boli endemice in Romania. In timp ce striga in gura mare ca nu sunt platiti corespunzator si ameninta cu disparitia unor medicamente vitale de pe piata, unii fura cu nesimtire, tocmai de la bolnavii incurabili. Si nu este intamplator, pentru ca medicamentele pentru astfel de boli sunt cele mai scmpe, iar castigul este rapid si fabulos. O noua caracatita a medicamentelor oncologice si pentru HIV/SIDA a fost descoperita de oamenii legii. Anchetatorii de la Politia Capitalei sunt pe urmele unui nou caz de evaziune fiscala in comertul cu medicamente. In aceasta dimineata, mascatii au descins la mai multe adrese, din patru judete, iar 26 de persoane suspectate ca ar face parte din reteaua de evazionisti au fost duse la audieri.

Potrivit unui comunicate remis de IPG, in aceasta dimineata au fost efectuate 41 de perchezitii domiciliare in Bucuresti, Dambovita, Brasov si Prahova, la locuintele unor persoane suspectate de infractiuni economice in domeniul comertului cu medicamente, comise in mod constant inca din anul 2008.

 

perchezitieIn documentul respectiv se mai arata ca suspectii sunt, toti, reprezentanti ai unei societati comerciale. In aceasta calitate au inceput, in anul 2008, sa creeze circuite comerciale fictive, in baza carora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adaugata, in scopul justificarii achizitionarii unor medicamente, precum si pentru denaturarea provenientei ilicite a acestora.

 Este vorba de medicamente pentru afectiuni oncohematologice, pentru HIV/SIDA, dar si pentru afectiuni cardiace, care erau incluse in programe nationale de decontare, dar care ar fi fost inregistrate prin zeci de firme fantoma si apoi vandute in spatiul intracomunitar.

Prin aceste metode ilicite, suspectii au colectat de pe piata neagra cantitati mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar catre beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40 de milioane de lei, mai sustin politistii.

Cele 26 de persoane pe numele carora exista mandate de aducere vor fi conduse pentru audieri la sediul Politiei Sectorului 2 din Capitala, se mai mentioneaza in comunicat.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*