Un alt caz de medic închipuit, descoperit la Oradea

21 februarie 2019 | 0 comentarii |

Și în acest caz, domeniul de activitate al pretinsului cadru medical era medicina estetică, polițiștii care cercetează cazul spunând că activitatea  desfășurată se întinde pe durata a aproximativ doi ani.

 

Nu puțini sunt cei care se întreabă de ce pretinsele dive și vedete care se laudă cu tratamentele de înfrumusețare pe care le urmează pentru a atinge perfecțiunea fizică ajung să arate ca și cum abia atunci ar avea nevoie de o operație estetică pentru corectarea unor defecte vizibile.

Răspunsul s-ar putea desprinde din ceea ce se întâmplă de câteva săptămâni în domeniul medicinei estetice, unde se dovedește că unele dintre așa zisele clinici sau cabinete de înfrumusețare sunt, de fapt, simple cabinete de cosmetică, iar „profesioniștii” care le deservesc nu au nici un fel de calificare care să le permită să aplice proceduri medicale.

În aceste condiții, nu e de mirare că rezultatele finale ale muncii lor sunt cele care îi fac pe mulți să își pună semne de întrebare asupra standardelor de frumusețe ale pacientelor care beneficiază de tratamentele aplicate. Injectarea de acid hialuronic și alte tratamente au ajuns să fie proceduri la îndemâna oricărui cosmetician cu pretenții, astfel de proceduri care țin totuși de latura medicală, ajungând să fie aplicate chiar și la coafor sau în cabinete amenajate în mall-uri.

Un nou auto-pretins cadru medical specializat în estetica facială a fost descoperit la Oradea unde, după cum susțin polițiștii, o femeie de 39 de ani „profesa” de aproape doi ani într-un cabinet, unde efectua proceduri de medicină estetică, fără nicio calificare și, prin urmare, fără vreun drept să aplice astfel de tratamente.

 

În acest caz, cei care s-au sesizat au fost polițiștii din Oradea, care adunaseră suficiente date despre femeia de 39 de ani care practică fără drept medicina estetică, așa că au obținut și un mandat de percheziție. Aseară, oamenii legii au efectuat două percheziții în acest caz, una dintre descinderi fiind la cabinetul la care aceasta aplica tratamente faciale, iar o alta la domiciuliu.

Din comunicatul polițiștilor reiese că aceasta se „specializase” în injectarea de acid hialuronic pentru mărirea buzelor și îndepărtarea cearcănelor, proceduri medicale care nu pot fi efectuate decât de o persoană calificată în acest sens. Deși, pe pagina sa de Facebook, femeia se recomandă „cadru medical specializat estetică facială – injectări non invazive”, din primele cercetări reiese faptul că nu ar fi avut dreptul să aplice astfel de proceduri, tocmai pentru că îi lipsește o pregătire medicală adecvată, pe care să o poată dovedi cu acte.

 

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul acesteia şi la salonul cosmetic din municipiul Oradea, poliţiştii au descoperit agende cu pacientele programate, facturi de achiziţie a acidului hialuronic, bilete de tratament, consimţământ al pacientelor, seringi sigilate cu acid hialuronic, seringi cu acid hialuronic folosite şi altele dispozitive și materiale sanitare, toate acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Femeia este cercetată pentru exercitarea fără drept a unei profesii, activitatea infracțională întinzându-se pe durata a circa doi ani, timp în care nimeni nu a deranjat-o cu vreo întrebare referitoare la pregătirea sa și probabil că nici acum nu s-ar fi întâmplat acest lucru dacă nu ar fi apărut în spațiul public alte cazuri similare. Toate acestea au determinat autoritățile să își îndrepta atenția cu precădere asupra medicinei estetice, unde se pare că există și mulți impostori care se pretind specialiști, deși nici măcar nu au trecut pragul unei instituții de învățământ medical.

 

 

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*