Manifestări științifice cu caracter internațional, desfășurate simultan, la Iași

6 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

În zilele următoare, în capitala Moldovei va acea loc primul simpozion al Societăţii Balcanice de Stomatologie și a șaptea ediție a conferinței NeurogastRO.

 

În perioada 7-9 noiembrie, Iașiul va fi gazda unor manifestări științifice de marcă din doeniul medical. Importante personalități ale stomatologiei din țările sud-est europene vor participa la primul Simpozion al Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS), a cărui temă este „Evoluţia în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă”, astfel că discuțiile se vor axa pe cele mai noi progrese tehnologice înregistrate în domeniu.

La eveniment vor participa reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniul stomatologiei din  Albania, Bosnia – Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia şi Turcia, cărora li se vor alătura specialiști cu funcții de conducere în cadrul unor organizații internaționale din domeniu.

Dintre personalitățile care se vor afla în zilele următoare la Iași, organizatorii i-au menționat pe Atanasios Poulopoulos, din Grecia – secretar general BaSS, Anton Filchev, din Bulgaia  – consilier BaSS, Helmut Berthold Engels, preşedinte al German Center for Oral Implantology, Rodos Irodotou, consilier BaSS și Huseyin Bicak, cu aceeași funcție, ambii din Cipru și, nu în ultimul rând, Sorin Uram-Tuculescu, de la VCU School of Dentistry din Statele Unite.

 

Unul dintre motivele pentru care Iașiul a fost ales pentru a găzdui această primă ediție a simpozionului BaSS îl constituie și faptul că funcția de președinte al organizației este deținută de prof. dr. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară, din cadrul UMF Iași.

Aceasta a declarat că evenimentul va include, pe parcursul a trei zile, 40 de conferințe susținute de speakeri români și străini, în cadrul cărora vor fi prezentate peste 100 de comunicări științifice. Acestora li se vor adăuga peste 40 de postere, workshop-uri şi cursuri postuniversitare, adresate medicilor practicieni.

Președintele BaSS a precizat că, de un interes deosebit se vor bucura conferința și workshop-ul dedicate aplicațiilor laser în stomatologie, coordonate de lectorul italian Maria Marconi.

 

Prof.dr. Norina Forna

Participanții vor lua parte, de asemenea, la workshop-uri  în care vor fi prezentate  tehnici de chirurgie şi regenerare parodontală, tehnica „stamp” de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând răşinile compozite, modalităţi de reconstrucţie ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară şi tehnici de analiză model.

În ceea ce privește cursurile post-universitare, acestea vizează temele „Boli parodontale acute – Urgenţe în diagnostic şi tratament” și „Reabilitarea estetică a dinţilor frontali cu materiale bio-mimetice”, ambele fiind creditate cu puncte EMC.

Prof dr. Norina Forna a subliniat că simpozionul organizat la Iași „le va oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici şi tehnologii din domeniul medicinei dentare şi de a-şi îmbunătăţi competenţele în acest domeniu”, iar reușita evenimentului va fi asigurată și de colaborarea cu Societatea Română de Reabilitare Orală și cu numeroase instituții, societăți și asociații profesionale din România și din întreaga lume.

 

Prof. dr. Vasile Drug

În aceeași perioadă, tot la Iași, va avea loc ce de șaptea ediție a conferinței  cu participare internațională NeurogastRO 2019, organizată de Societatea Română de Neurogastroenterologie. Capitala Moldovei va fi, pentru a treia oară, gazda acestui eveniment, care va reuni peste 250 de participanți români și străini, majoritatea medici gastroenterologi, internişti, chirurgi, medici de familie, neurologi, endocrinologi. Conferința se adresează şi farmaciştilor, medicilor rezidenţi şi studenţilor în Medicină şi Farmacie.

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate reuniuni multidisciplinare în cadrul cărora vor fi abordate probleme privind tulburările gastro-intestinale funcţionale şi de motilitate şi vor fi organizate cursuri practice privind noile metode de diagnostic al acestor afecţiuni: impedant-pHmetrie şi manometrie de înaltă rezoluţie. Vor fi abordate teme de interes precum durerea digestivă, flora intestinală, noile metode de diagnostic a tulburărilor digestive funcţionale, rolul endoscopiei digestive în neurogastroenterologie, rolul dietei, noile metode farmacologie de tratament precum şi rolul farmacistului în tratamentul acestor boli”, a declarat într-un comunicat prof. dr. Vasile Drug, preşedintele Societăţii Române de Neurogastroenterologie.

 


Adaugati un comentariu


 

*