Record de donații la „Campionatul de Bine”

„Susține hidroterapia” și „Seară de poveste”, două dintre programele câștigătoare, au ca beneficiari copii cu probleme de sănătate, iar sumele strânse din donații în timpul concursului, cumulate cu valoarea premiilor, îi vor ajuta pe inițiatori să își continue proiectele.

 

Zilele ecestea a avut loc ultimul episod al celei de-a cincea ediții a competiției Campionatul de Bine, eveniment organizat de singura platformă de donații on-line din România, care nu percepe comision. Este vorba de Bursa Binelui, platformă care a premiat zilele trecute câștigătorii celei mai recente ediții a competiției de proiecte destinate ONG-urilor. La startul competiției s-au inscris 140 de proiecte implementate de 101 ONG-uri, printre acrestea numărându-se și cinci proiecte cu aplicabilitate în județul Buzău. Din păcate niciunul dintre aceste cinci proiecte nu s-a numărat printre câștigători, deși două dintre ele au reușit să se califice până în finala competiției.

Potrivit organizatorilor, cea de-a cincea ediție a concursului a consemnat și un record în ceea ce privește suma totală atrasă de participanți din donații individuale,  fiind vorba de 586.431 de lei, proveniți din 9.247 de donații.

Câștigătoare au fost declarate primele trei proiecte care au reușit să atragă cele mai mari sume de la cei mai mulți donatori individuali, iar premiile au constat în dublarea sumelor atrase, în limita a 5.000 de de euro pentru fiecare proiect.

 

Ioana Vartosu (dreapta)

Astfel, în cadrul galei de premiere, cei trei câștigători au fost recompensați cu câte 5.000 de euro, la care se adaugă și sumele strânse de fiecare, din donații, banii urmând a fi investiți pentru continuarea proiectelor cu care s-au înscris în competiție.

Locul întâi a revenit proiectului „Susține hidroterapia”, care s-a numărat și anul trecut printre câștigători , la ediția precedentă clasându-se însă pe locul trei. Proiectul a atras donații în valoare de 47.778 de lei de la 1.592 de donatori distincți, astfel că peste 500 de copii cu dizabilități din județul Timiș vor beneficia, gratuit, de hidroterapie.

Ioana Vârtosu, reprezentanta asociației Școala Mamei Junior, care desfășoară proiectul, a declarat în cadrul galei de premiere că „un lucru extrem de important, pentru care vă mulțumim, este faptul că numărul copiilor care beneficiază de acest proiect crește de la an la an. Anul acesta am ajuns la 500, iar numărul nu pare că se oprește aici. Fără dublarea sumei, bugetul nu ar fi reușit să acopere costul bazinului, așa că vă mulțumim din suflet!”.

 

Cristian Roman

Proiectul aflat pe locul al treilea se adresează tot copiilor cu probleme de sănătate, fiind derulat de asociația Taxiul cu Bomboane. Denumit „Seară de poveste”, proiectul care ajută sute de copii cu nevoi speciale de la două spitale din București să treacă mai ușor peste perioadele grele de tratament, a atras donații în valoare de 54.140 de lei de la 1.264 de donatori individuali, reușind astfel să se claseze pe ultimul loc al podiumului.

 Cristian Roman, reprezentantul asociației Taxiul cu Bomboane, a declarat la momentul decernării premiului că „povestea noastră este o poveste de suflet. Povestea noastră a continuat și va continua îmbrăcată de fiecare dată într-un alt costum. Vă mulțumesc tuturor pentru că fiecare dintre dumneavoastră, în ceea ce desfășurați dumneavoastră, sunteți parte din cea mai frumoasă poveste!”.

Pe locul al doilea s-a clasat un proiect social, care va îmbunătăți calitatea vieții pentru familiile sărace din jurul Brașovului ce se luptă cu frigul și sărăcia. Proiectul „Bucuria în lumea reală” a atras donații de 111.046 de lei, de la 662 de donatori individuali.

 


Adaugati un comentariu


 

*