Masă specială pentru bătrânii și adulții cu handicap din centrele de asistență socială

1 decembrie 2022 | 0 comentarii |

Consiliului Județean Buzău s-a îngrijit ca și bunicii și persoanele cu nevoi speciale aflate în sistemul de protecție al DGASPC să se bucure de Ziua Națională a României și le-a oferit o masă caldă și o vorbă bună.

 

Spiritul Zilei Naționale a României a fost simțit, astăzi, nu doar de cei care au participat la manidestările organizate cu acest prilej de autorități, sau de cei care au stat acasaă, ori au plecat în minivacanța prilejuită de zilele libere oferite de statul român cu acest prilej.

Rămași singuri pe lume sau aflați departe de familie, bătrâni și neputincioși, mulți dintre ei bolnavi sau cu handicap, buzoienii aflați în sistemul de ocrotire al județului au fost ajutați și ei să trăiască emoția acestei zile și să-și amintească de eroii neamului, unii fiind ei înșiși eroi prin contribuția adusă la stabilitatea socio-economică și la pacea României sau la educarea generațiilor care le-au urmat.

După încheierea paradei militare de pe Aleea Eroilor, tradiționala masă festivă oferită anii trecuți de Consiliul Județean buzoienilor, de Ziua Națională, a ajuns anul acesta la 1000 de bunici și persoane adulte cu handicap din sistemul de ocrotire al județului.

 

Alături de ei și de cei care se îngrijesc zilnic de sănătatea și de bătrânețile lor a petrecut câteva clipe și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care spune că „masa tradițională de Ziua Națională a României pe care am oferit-o anul acesta a avut ceva special – bucuria a 1000 de beneficiari din cadrul Căminelor de bătrâni din județul Buzău și a persoanelor adulte cu handicap instituționalizate”.

Cu toții au fost emoționați de faptul că nu au fost uitatți de autorități într-o zi atât de specială. Și-au amintit de tinerețe și de felul în care era sărbătorită Ziua României în diferite etape ale vieții lor și sunt recunoscători că sunt îngrijiți în aceste centre de ocrotire, că n-au ajuns pe străzi și că autoritățile le-au oferit o nouă familie, iar pesonalul de îngrijire medico-socială le-a devenit familie.

 

Cât despre masa festivă care le-a fost oferită de Consiliul Județean, împreună cu cei care-i îngrijesc zi de zi, cei 1000 de bunici sau persoane cu nevoi speciale care au beneficiat de această masă specială consideră că aceasta a fost de fapt un „parastas pentru eroii neamului” și sunt recunoscători că generațiile tinere nu sunt lăsate să uite că lor le datorăm cu toții România de astăzi.

La rândul său emoționat, președintele CJ Buzău a amintit cămâncarea a fost pregătită cu multă bucurie și pricepere de către Asociația Ortodoxă Filantropia – Berca, unde Părintele Necula este sprijin și lumină pentru multă lume. Astfel de momente devin și mai emoționante atunci când ai alături oameni minunați, cu o energie aparte. Mulțumesc tuturor!”, este mesajul transmis de președintele Petre Emanoil Neagu.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*