Povestea „Buzăului Magic” se scrie la Centrul Muzeal I.C. Brătianu

1 decembrie 2022 | 0 comentarii |

O feerie pe care puțini și-au putut-o imagina, lumini de basm, căsuțe parcă făcute din turtă dulce, podoabe, dulciuri, suveniruri și multe alte surprize parcă aduse de însuși Lizuca de pe tărâmul „Dumbrăvii minunate” sunt oferite buzoienilor, în luna decembrie, de Consiliul Județean.

 

Decembrie a debutat MAGIC la Buzău, chiar dacă vremea n-a fost tocmai prietenoasă. Buzoieni de toate vârstele, dar și persoane din alte țări aflate la muncă în județul aflat la răscrucea care leagă Muntenia, Transilvania, Moldova și Dobrogea au înfruntat ploaia și frigul și au asistat la evenimentul dedicat Zilei Naționale.

Odată cu lăsarea serii, magia a sporit, iar alte câteva mii de curioși au admirat, în premieră, luminile și imaginile de poveste din grădina publică de la noul Centru Muzeal „I.C Brătianu”, de pe Bulevardul Bălcescu, unde Consiliul Județean Buzău a amenajat Târgul de Crăciun și unde a început să se scrie povestea Buzăului Magic, care va oferi, până pe 23 decembrie, clipe și amintiri de neuitat celor care vor vrea să-și încarce sufletul de bucurie și să trăiască pentru câteva minute sau, după voie, câteva ore, într-un loc feeric.

 

Chiar de la intrare, vizitatorii sunt întâmpinați cu miros de cetină și scorțișoară care duce cu gândul la Sărbători și de steluțele care coboară parcă din cer, măiestrie de artist, steluțe luminoase, care deschid poarta spre povestea care urmează să fie descoperită.

Imaginile spectaculoase create de luminile strecurate printre brazii împodobiți parcă de un magician, căsuțele cu dulciuri și suveniruri parcă făcute din turtă dulce, Căsuța lui Moș Crăciun unde copiii pot lăsa scrisorile cu dorințe, pentru a fi îndeplinite în noaptea de Ajun, toate transportă vizitatorul în atmosfera basmelor copilăriei.

Copilașii se bucură să afle că Moș Nicolae și Moș Crăciun sunt pe drum, iar adulții retrăiesc povestea copilăriei, când mama făcea turtă dulce și cozonaci, când toată casa și curtea erau curate și când toată familia se pregătea cu bucurie să întâmpine Sărbătorile Nașterii Domnului și Anul Nou.

 

Până pe 23 decembrie, în fiecare zi, între orele 14:00 – 19:00, fiecare buzoian sau străin aflat prin oraș se poate bucura de astfel de un DECEMBRIE MAGIC, pe care cu siguranță nu-l va uita, dar surprizele pregătite de Consiliul Județean nu se opresc aici.

În seara de 5 decembrie, iuminatul festiv se aprinde și în parcul din Stațiunea Sărata Monteoru, unde copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae, iar seara magică se va încheia cu un foc de artificii.

Pe 6 decembrie, copiii sunt invitați să urmărească spectacolul de teatru pentru copii „Punguța cu doi bani”, prezentat de actorii Tetrului „George Ciprian”, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, în două serii, de la ora 10.30 și de la 12.30. Înscrierile la spectacol se realizează la sediul Teatrului George Ciprian, în limita locurilor disponibile. După spectacol, prichindeii vor primi cadouri de la președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care va fi și anul acesta emisarul lui Moș Nicolae.

 

Moșul cel darnic și bun va ajunge, pe 14 decembrie, la copiii internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău și la cei aflați în protecția  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Buzău, pentru a le oferi în dar, magia sărbătorilor, dulciuri și jucării.

Pe 21 decembrie, Moș Crăciun ajunge la Centrul Muzeal „I. C. Brătianu”, unde la ora 16.00, prichindeii sunt invitați să participe la întâlnirea cu bărbosul cel mai iubit și îi vor putea spunee ce-și doresc să găsească sub brad în noaptea de Ajun. Se vor întâlni și cu personajele lor preferate din povești și din desene animate, iar împreună cu părinții și bunicii se vor putea bucura și de un concert de colinde susținut de Cornelia și Lupu Rednic.

Distracția va continua până seara, când copiii, părinți și bunicii vor putea admira, împreună, un foc de artificii care, așa cum promit reprezentanții Consiliului Județean, va fi unul „magic”.

 

În zilele de 19, 20, 21 și 22 decembrie, între orele 09.00 – 12.00, magia Crăciunui ajunge și la Muzeul Județean Buzău, unde copilașii vor putea lua „Micul dejun cu Moș Crăciun”. Pentru că numărul locurilor este limitat, cei care doresc să-l întâlnească pe Mosul cel darnic și bun trebuie să se înscrie ân prealabil, la sediul Muzeului.

Pe 22 decembrie, ora 18.00, buzoienii sunt invitați să participe la Spectacolul muzical „Magic Christmas Jazz” / „Craciun magic cu Jazz” susținut de Bucharest Jazz Orchestra. Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul „George Ciprian”, în limita locurilor disponibile.

Evenimentele din acest „Decembrie Magic”, organizate de Consiliul Județean Buzău, se vor închia pe 23 decembrie, când fiecare se va concentra pe ultimele pregătiri pentru întâmpinarea Moșului și a sărbătoririi Crăciunului în familie, așa cum cere tradiția.

 

Și Parcul Crâng s-a îmbrăcat în lumini de sărbătoare, iar deschiderea oficială a Orășelului Copiilor și a Târgului de Crăciun amenajate în Primăria Buzău a debutat cu Imnul Național, intonat de Alessia Drăgoiu, elevă a Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

A urmat un concert susținut de artiști locali și de fanfara militară a Garnizoanei Buzău.

În Orășelul Copiilor, zonele de agrement au fost montate în zona Obeliscului, iar în peste 30 de căsuțe, vizitatorii sunt ademeniți cu bunătăți, ornamente și cadouri specifice sărbătorilor de iarnă.

Atelierele pentru copii vor fi deschise în fiecare seară, în perioada 6-23 decembrie, între orele 17.30-19.30, iar în perioada 20-23 decembrie, Moș Craciun îi va aștepta pe cei mici în căsuța sa din Crâng

Timp de o lună, în fiecare weekend, pe scena amenajată în mijlocul parcului vor avea loc concerte de muzică ușoară și populară și tot aici va avea loc și petrecerea de Revelion, eveniment al cărui cap de afiș este Ștefan Bănică Junior.

 


Adaugati un comentariu


 

*