Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, punctul central al unui „Decembrie Magic” oferit buzoienilor de Consiliul Județean

18 noiembrie 2022 | 0 comentarii |

Autoritatea publică a județului a alocat evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă din acest an, reunite sub tema „Decembrie Magic”, suma 700.000 de lei, din care va oferi cadouri copiilor din județ, celor instituționalizați și celor internați în Spitalul Județean de Urgență. 

 

Mai sunt doar câteva zile până la la 1 Decembrie, cunoscută ca luna cadourilor și a bucuriei în familie și între prieteni. Consiliul Județean Buzău promite locuitorilor județului un „Decembrie Magic”, printr-o serie de manifestări de excepție, care vor debuta pe 1 Decembrie.

Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, recent reabilitat cu bani europeni, și parcul din curtea acestuia, vor fi iluminate toată luna, într-un decor feeric, și vor găzdui o serie de evenimente se sezon, la fel ca și alte instituții din subordinea Consiliului Județean.

Iluminatul festiv se va aprinde sumultan, pe 1 decembrie, la ora 17.00, în parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, în Tunelul din fața Consiliului Județean Buzău și în cel de la Muzeul Județean.

Și tot în această zi, în parcul din curtea Centrulului Muzeal „I. C. Brătianu” se va inaugura Târgul de Crăciun care va fi deschis  până pe 23 decembrie, în intervalul orar 14.00-19.00, astfel încât buzoienii să-și poată achiziționa produse specifice sărbătorilor de iarnă, după gust și după buget.

 

Foto arhiva SB

La evenimentele care marchează Ziua Națională a României și debutul Lunii cadourilor sunt așteptați toți buzoienii, dar mai ales copiii din județ și din centrele de plasament, care vor putea să se bucure și să celebreze, împreună, în cadru festiv, cei 104 ani de când înaintașii noștri au vestit lumii că prin hotărârea Adunării Naționale de la Alba Iulia a avut loc „Unirea tuturor românilor sub sceptrul Regelui dezrobitor Ferdinand I”, iar românii din Transilvania, Crișana și Maramureș au decis să se unească cu frații lor din România, patria mamă, iar un an mai târziu, Parlamentul României a votat legile de ratificare a unirii Transilvaniei, Crișanei, Maramureșului, Banatului, Bucovinei și Basarabiei cu România.

De Ziua Națională, Consiliul Județean Buzău va oferi o masă tradițională celor aproximativ 1.000 de beneficiari ai Căminelor de bătrâni din județ, precum și persoanelor adulte cu handicap, instituționalizate. Meniul va fi constituit dintr-o portie de sarmale, carnați, mamaliguță și desert.

De asemenea, Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe.

 

Foto arhiva SB

Pe 5 decembrie, iuminatul festiv se aprinde și în parcul din Stațiunea Sărata Monteoru, la ora 17.00. Aici, copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae, iar seara magică se va încheia cu un foc de artificii.

Pe 6 decembrie, copiii sunt invitați să urmărească spectacolul de teatru pentru copiiPunguța cu doi bani”, prezentat de actorii Tetrului „George Ciprian”, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, în două serii, de la ora 10.30 și de la 12.30. Înscrierile la spectacol se realizează la sediul Teatrului George Ciprian, în limita locurilor disponibile. După spectacol, prichindeii vor primi cadouri de la președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care va fi și anul acesta emisarul lui Moș Nicolae.

La fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. În data de 14 decembrie, Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, iar copiii vor primi dulciuri și jucării”, transmite conducerea Consiiului Județean.

 

Pe 21 decembrie, Moș Crăciun vine la Centrul Muzeal „I.C Brătianu”, la ora 16.00. Toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moșul și pe lângă bucuria întâlnirii cu Moșul, căruia-i pot transmite ce-și doresc să găsească sub brad în noaptea de Ajun, se vor putea întâlni cu personajele lor preferate din povești și din desene animate. Împreună cu părinții și bunicii se vor putea bucura și de un concert de colinde susținut de Cornelia și Lupu Rednic, iar seara pot admira un foc de artificii care, așa cum promit organizatorii, va fi „magic”.

În zilele de 19, 20, 21 și 22 decembrie, între orele 09.00 – 12.00, magia Crăciunui ajunge la Muzeul Județean Buzău, unde copilașii vor putea lua „Micul dejun cu Moș Crăciun”. Pentru că numărul locurilor este limitat, cei care doresc să-l întâlnească pe Mosul cel darnic și bun trebuie să se înscrie ân prealabil, la sediul Muzeului.

Pe 22 decembrie, ora 18.00, buzoienii sunt invitați să participe la Spectacolul muzical „Magic Christmas Jazz” / „Craciun magic cu Jazz” susținut de Bucharest Jazz Orchestra. Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

 


Adaugati un comentariu


 

*