Sprecialiști ORL reprezentativi la nivel mondial, prezenți la București la ENT Masterclass World Congress 2022

19 noiembrie 2022 | 0 comentarii |

Lideri de opinie la nivel internațional și din România pe specialitatea ORL s-au reunit la București, timp de două zile, în cadrul evenimentului ENT Masterclass World Congress, ediția 2022. 

 

Sute de participanți români și de la nivel internațional participă, vineri și sâmbătă, la Palatul Parlamentului, la manifestarea științifică adresată exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, pe specialitatea ORL. Ecenimentul este organizat sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și a partenerilor: Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă”, Head&Neck Surgery, Societatea de ORL și chirurgie cervico-facială.

Printre temele abordate în cadrul evenimentului, se regăsesc: Paediatric airways; Three approaches to the medial orbital abscess; Endoscopic ear surgery; Facial nerve in temporal bone surgery; Infections of the skull base; Surgery in cholesteatoma: techniques; Modelling progressive hearing loss – what otologists need to know; Otological implants; Intratympanic treatment for inner ear pathology; Systematic approach to the frontal sinus; Assessment for rhinoplasty; Juvenile angiofibroma surgery; Safe & effective technique in open septorhinoplasty; Complications of sinus surgery; The role of open partial laryngectomy; Management of thyroid nodules; Pre-malignant lesions of the vocal fold; Management of the unknown primary cancer; Controversies in neck dissection; Current management of salivary neoplasms.

 

Coordonatorul științific din România al ENT Masterclass World Congress, ediția 2022 este conf. univ. dr. Răzvan Hainăroșie, director medical al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă”.

Această manifestare este în primul rând pentru medicii tineri. În specialitatea ORL, la fel ca în orice altă specialitate, sunt extrem de importante schimbul de experiență și dezvoltarea mentoratului. Ediția 2022 a ENT Masterclass World Congress este construită și are în centrul său exact aceste elemente. Sunt prezenți în România, în cadrul acestui eveniment, lideri de opinie de la nivel internațional pe specialitatea ORL care dezbat împreună cu specialiștii din România subiecte de interes din practica clinică. Mă bucur că la această manifestare participă foarte mulți tineri medici din specialitatea ORL”, a declarat conf. univ. dr. Răzvan Hainăroșie.

 

Coordonatorul internațional al ENT Masterclass, Dr. Mahmoud Daoud, a declarat, în deschiderea evenimentului organziat la București, că „este extrem de important ca, după ultimii ani marcați de pandemie, medicii să poată crea punți de legătură, dezvoltând colaborări la nivel internațional în cadrul ENT Masterclass World Congress”.

ENT Masterclass reprezintă programul educațional care a stat la baza acordării de către Regina Elisabeta a II-a a distincției Order of British Empire inițiatorului acestui proiect. Chairman ENT Masterclass este Prof. Shahed Quraishi OBE.

Evenimentul ENT Masterclass World Congress, ediția 2022 a fost organizată sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și a partenerilor: Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă”, Head&Neck Surgery, Societatea de ORL și chirurgie cervico-facială.

 

Sursă foto: Sanatatea Press

 


Adaugati un comentariu


 

*