Maternitatea Buzau este in doliu: ANA TANASE, fosta asistenta sefa la Neonatologie, a plecat la cer

23 august 2016 | 0 comentarii |

„Dumnezeu ii cheama la El pe cei buni, dar uneori, parca prea devreme” – asta-si spun, de doua zile, medicii si asistentele medicale din toate cele patru sectii ale Maternitatii Buzau, impreuna cu care ANA a adus pe lume mii de copii si a salvat vieti timp de peste 30 de ani.

 

Ana Tanase (3) - CopyVestea ca ANA TANASE, fosta asistenta-sefa a Sectiei Neonatologie din Maternitatea Buzau, s-a stins pe neasteptate, la numai 62 de ani. Pleaca, probabil, intr-o lume mai buna, dar in urma ei este mare suferinta si lacrimile se varsa necontenit.

O boala ascunsa dar nemiloasa a rapus-o fulgerator, rapind-o dintre cei dragi. Lacrimile si regretele nu mai au acum nicio putere. Se pare ca Dumnezeu a avut pentru ea alte planuri, s-o fi gandit ca e nevoie de ANA TANASE acolo, in Cer, unde sotul ei a plecat de putin timp, iar medicii Elena Chihaia si Musat Dobos, alaturi de care a adus pe lume si a ingrijit mii de copii, aveau nevoie de ajutor, pentru a vindeca pruncii-ingeri si a alina mamicile care au plecat din aceasta lume inainte sa-si vada copiii mari, educati, realizati.

 

Ana TanaseCum era ANA? Un inger! Daca aveai norocul sa o cunosti, stiai ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru tine sau pentru pruncul abia nascut, simteai ca prin ea esti ocrotit de Dumnezeu. Era argint-viu. Numai ochi,urechi si suflet. Era mana dreapta a doctoritei Elena Chihaia – sefa Sectiei si la randul sau o mana de om toata numai suflet, era omul de nadejde al medicilor ginecologi si anestezisti, prietena asistentelor si moaselor din toata Maternitatea.

Acum era la sala de nasteri, in clipa urmatoare era in compartimentul de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti, imediat o vedeai la patul unei mamici care abia nascuse pentru a o imbarbata si a o invata cum sa-si ingrijeasca bebelusul, iar printre toate acestea, raspundea si la orice solicitare sau intrebare din partea medicilor. Asa era ANA TANASE si, probabil, de aceea a fost atat de iubita de toata lumea.

 

Antonina GradinaruFostii colegi, medicii, asistentele medicale, moasele si infirmierele din cele patru sectii ale Maternitatii Buzau, dar si personalul auxiliar si toti cei care au cunoscut-o au fost loviti de vestea mortii ANEI TANASE ca de un traznet. Nimeni nu stia sa fi avut o boala grava, iar cand au aflat, le-a trebuit ceva timp pentru a se obisnui cu ideea ca nu o vor mai vedea, nu o vor mai auzi, nu vor mai avea cui cere un sfat, nu vor mai putea impartasi cu ea bune si rele.

Colectivul Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Buzau: „Cu adanca tristete in suflete anuntam disparitia fulgeratoare a celei ce a fost timp de 30 de ani asistenta sefa la Maternitatea Buzau – Sectia Neonatologie, ANA TANASE, caracter nobil, om cu calitati deosebite.

Nu te vom uita, draga noastra colega. Odihneste-te in pace!a

 

1200x1200_o-rugaciune-o-lumanare-o-floare_47fd9b243ab594-1Maria Constantin: „Inca un suflet drag a plecat de langa noi. Un om deosebit, calm, cald, un bun profesionist, o sefa iubita si respectata de toate colegele, mai ales pentru bunul simt rar intalnit cu care era inzestrata, pentru felul in care stia sa se faca ascultata fara a parea ca impune cuiva, ceva, pentru educatia, rafinamentul si discretia de care stia sa dea dovada in orice imprejurare. Probabil Dumnezeu isi alege oamenii pe care ii cheama la el, se spune ca si Lui ii plac oamenii buni si frumosi la chip si la suflet, dar parca prea devreme a chmat-o pe ANA in Imparatia Cerurilor.

Te vom pastra in inimile noastre, suflet drag. Odihneste-te in pace.

Sincere condoleante fiicei, ginerelui si nepotilor ei, pentru care ne rugam sa aiba putere sa treaca peste aceasta grea pierdere”…

 

Stefan Mihai:Nu se va sterge din inima si din mintea noastra niciodata amintirea «sefei ANA», o mana de om cu un suflet mare, de la care fiecare am avut de invatat si care a daruit oamenilor din bunatatea ei. A fost un om cu un caracter deosebit, un sef impaciuitor si poate mult prea tolerant, care a stiut sa-si tina colectivul unit. O asemenea femeie nu poate sa treaca prin aceasta lume fara sa lase urme. Desi nu ne place sa vorbim la timpul trecut despre oamenii de calitate, la un moment-dat, si ei lasa totul in urma si se duc intr-o lume mai buna, probabil unde le este locul.

Regrete eterne si condoleante familiei indurerate.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace”.

 

01b433ccIuliana Cuibus:Sunt socata de aceasta veste. A incetat din viata prematur, draga noastra asistenta-sefa ANA TANASE, un om cu o conduita morala foarte buna, o familista si o iubitoare de copii, o colega extraordinara. Si-a pierdut sotul de mai putin de un an si probabil a fost afectata, nu a mai apucat sa se bucure de pensie, de fiica, de ginere si de nepotei. Dumnezeu s-o ierte. Condoleante familiei”.

 

ANA TANASE isi lasa astazi, pentru totdeauna, familia si prietenii in lacrimi. Tristetea a afectat si mii de mamici ai caror copii au fost ingrijiti de „mama ANA” si care, la aflarea tristei vesti, au varsat o lacrima sau au mers sa aprinda o lumanare si sa-i duca o floare. Pentru ultima data. 

 


Adaugati un comentariu


 

*