Medic din Slobozia, arestat dupa ce a fost prins in flagrant luand mita

Anchetatorii au stabilit ca acesta conditiona eliberarea documentelor medicale, necesare dosarelor de pensionare, de primirea unor anumite sume de bani.

 

Dr. Adrian Marius Stefan (Foto:independentonline.ro)

Dr.A.M.Stefan (Foto:independentonline.ro)

In ultima vreme, anchetatorii din toata tara au demarat, se pare, o adevarata campanie importiva medicilor spagari. Sunt vizati mai ales cei din cadrul Compartimentelor de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca, iar rezultatele denota faptul ca mita a devenit o practica la ordinea zilei in cadrul acestor unitati. Pentru multi dintre ei pare sa fie o practica obisnuita primirea de bani sau bunuri de la pacientii care se prezinta zilnic la cabinetele lor. Mult mai grav este insa faptul ca acestia pretind mita chiar si de la persoanele care se incadreaza in criteriile necesare obtinerii documentelor medicale, persoane cu dizabilitati sau alte afectiuni grave. Pe langa chinul si umilinta la care sunt supusi periodic, pacientii sunt nevoiti sa se prezinte la centrele de expertiza pentru a-si reinnoi documentele medicale, desi este evident ca infirmitarile lor sunt permanente si ireversibile. In multe cazuri, pacientii sunt obligati sa le acorde aceste atentii medicilor, pentru a nu fi lasati sa astepte ore intregi pe la usi sau pentru a nu fi supusi unor umilinte in plus. Spagile cele mai mari sunt pretinse de la cei care doresc sa se pensioneze medical si sa obtina pensii de invaliditate ilegal, medicii si pacientii deopotriva devenind astfel complici la o escrocherie care prejudiciaza bugetul de stat.

 

Foto: independentonline.ro

Foto: independentonline.ro

Avem de-a face, in ultima vreme, cu un val de arerstari in randul medicilor incadrati la compartimentele de expertiza. La Bihor a fost trimis in arest aproape intreg personalul medical, dupa ce s-a stabilit ca fiecare medic sau asistenta pleca acsa, zilnic, cu cel putin 1.000 de lei in buzunar, proveniti din spagile incasate de la pacienti.

La fel s-a intamplat recent si in cazul unor medici din Braila, iar tavalugul arestarilor continua, cel mai recent caz fiind consemnat la Slobozia. Aici, medicul Adrian Marius Stefan, expert in cadrul Compartimentului de Expertiza medicala a Capacitatii de Munca Slobozia, a fost prins in flagrant de procurori luand mita si a fost arestat, existand dovezi ca acesta obisnuia in mod frecvant sa isi „taxeze” astfel pacientii care se prezentau la cabinet pentru eliberarea unor documente medicale.

 

Foto: independentonline.ro

Foto: independentonline.ro

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, in baza caruia magistratii au dispus arestarea pereventiva  a medicului pe o perioada de 29 de zile, in perioada aprilie-iunie, acesta a primit mita de la 84 de pacienti pentru eliberarea documentelor de care acestia aveau nevoie. Afland despre aceste practici, anchetatorii au pus la cale un flagrant, iar doctorul a cazut in plasa, ulterior fiind efectuate perchezitii atat la centrul de expertiza medicala din Slobozia, cat si la domiciliul sau.

O alta perchezitie a avut loc si la domiciliul unui alt medic din cadrul aceleiasi institutii, suspectat la randul sau ca ar fi primit mita in schimbul documentelor pe care le elibera pacientilor. Si acesta este cercetat pentru luare de mita, insa importiva sa nu a fost luata, pana acum, masura retinerii sau arestarii. Conform anchetatorilor, in dosarul de coruptie de la Slobozia au fost audiate pana acum circa 100 de persoane, majoritatea fiind pacienti de la care cei doi medici au primit spaga.

 

 Comentarii (4)

 1. Ionita Ion spune:

  Sa te murdaresti pe maini p-tru. 100-200 sau eventual 300 RON, e o prostie, fata de 3,5 mil EURO. Cel putin stii p-tru ce stai 30 de zile la beciul DOMNESC.

 2. Ionica Tarau spune:

  Sa la mareasca salariile si daca-i prind cu spaga sa-i duca la munca silnica! Cateva cazuri cu arestari nu rezolva problema cu spaga…la medic! Confiscat tot si la munca 8 ore !

 3. Elena Manea spune:

  Lupul isi schimba parul, dar naravul…BA!

 4. Ana Radu spune:

  Oare ne mai mira ceva ?

Adaugati un comentariu


 

*