Medici suspectati de dare si luare de mita, pentru trucarea unui concurs de angajare

Sase perchezitii au fost efectuate ieri, in Brasov si Craiova, unde mai multi medici si profesori universitari sunt suspectati de fapte de coruptie.

 

perchezitiiUn nou scandal de coruptie in sistemul medical a fost semnalat la Brasov, la inceputul acestei saptamani. Sediile a doua spitale din oras au fost perchezitionate ieri dupa-amiaza, de politistii Sectiei Regionale de Politie Transport Feroviar si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, in cautarea de probe care vizeaza promovarea frauduroasa a unui concurs de angajare, de catre un medic radiolog.

In acest caz au fost efectuate sase perchezitii, patru dintre acestea in Brasov si doua la Craiova, in atentia anchetatorilor aflandu-se cadre medicale si universitare, suspectate fapte de coruptie.

In Brasov, politistii au descins la Spitalul Judetean de Urgenta si la Spitalul de Pediatrie, dar si la sediul unei societati comerciale si la locuinta unui medic. Sunt vizati, in egala masura, atat medicul care ar fi oferit mita pentru a promova concursul de obtinere a postului, cat si membrii comisiei de examinare, care au acceptat „atentia” venita din partea candidatului si l-au ajutat sa promoveze examenul. Celelalte doua perchezitii au avut loc la Craiova, la domiciliul unor cadre medicale banuite de fapte de coruptie.

 

SCJU Brasoov

SCJU Brasoov

Medicul suspectat ca a dat spaga pentru a fi angajat este un radiolog care, la data de 12 mai, a sustinut examenul pentru un post vacant scos la concurs, pe care l-a si promovat. Ulterior, au aparut suspiciuni ca succesul obtinut la concursul de angajare s-ar fi datorat faptului ca medicul ar fi oferit membrilor comisiei de examinare mai multe bunuri de lux si anumite sume de bani, pentru a obtine postul dorit.

Potrivit anchetatorilor, exista suspiciunea ca membrii comisiei ar fi acceptat mita si i-au oferit pe tava postul in cadrul unitatii medicale din Brasov, fapt pentru care ancheta politistilor ii vizeaza si pe acestia, sub aspectul infractiunii de luare de mita. Fiind vorba despre cadre medicale care predau si la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, reputatia acestora ar putea fi serios afectata, in cazul in care se va dovedi ca au aceptat mita.

 

Spitalul de Pediatrie Brasov

Spitalul de Pediatrie Brasov

In urma perchezitiilor efectuate de oamenii legii, au fost ridicate o serie de documente, unele avand legatura cu concursul de angajare desfasurat pe 12 mai, precum si bunurile de lux pe care candidatul le-ar fi oferit membrilor comisiei de examinare. Totodata, politistii au ridicat si sumele de 17.000 de lei si 14.930 de euro care, de asemenea, ar fi fost oferiti ca mita pentru promovarea examenului.

Pana la acest moment, nicio persoana nu a fost retinuta si niciunul dintre suspecti nu a fost pus oficial sub acuzare, ancheta fiind in faza audierilor.

Mai multe persoane au fost chemate sa dea declaratii in cursul zilei de ieri, iar audierile continua si astazi. „Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie“, se arata intr-un comunicat al procurorilor brasoveni, care confirma perchezitiile si suspiciunile mentionate.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*