Medicii buzoieni au avut un Revelion liniștit

Numărul prezentărilor la Urgențe și al apelurilor primite la Ambulanță a fost mai redus decât în perioada Crăciunului și foarte puține cazuri au fost victime ale abuzurilor alimentare sau bahice.

 

Trecerea dintre ani a fost una fără probleme deosebite la nivelul județului Buzău, în ceea ce privește starea de sănătate a buzoienilor. Personalul medical de la secția UPU a Spitalului Județean și cel de la Serviciul de Ambulanță Județean au avut parte de gărzi mai liniștite ca în alți ani și chiar mai calme decât în perioada Crăciunului. Se pare că buzoienii ai avut grijă ca la masa de Revelion să se distreze fără să abuzeze de mâncare și de alcool, evitând în acest mod o vizită la spital, din această cauză.

Media prezentărilor la UPU și cea a apelurilor venite pe adresa ambulanței în perioada zilelor libere de Revelion a fost apropiată ce cea înregistrată în mod normal la nivelul acestor servicii, iar patologia a fost una obișnuită, fără a prea multe cazuri de probleme digestive sau de alte natură, cauzate de abuzul alimentar sau cel de alcool.

Astfel, în perioada 30-31 decembrie, la secția UPU s-au prezentat 137 de pacienți, dar numai în cazul a 23 dintre aceștia s-a impus internarea. Numărul prezentărilor la UPU a scăzut în ultima zi din an și în noaptea de Revelion, fiind vorba de această dată de 98 de pacienți, dintre care 19 au rămas internați.

 

Numărul prezentărilor la UPU a crescut ușor în perioada 1-2 ianuarie, când au fost înregistrați 117 pacienți, însă a fost consemnat cel mai mic număr de internări, doar 10 dintre aceștia necesitând internarea în spital.

Cei mai mulți dintre pacienții ajunși zilele acestea la Urgențe au acuzat probleme de natură cardiacă și neurologice, fiind vorba de persoane aflate în evidențe cu afecțiuni cronice.

Patlogia specifică acestei perioade a fost reprezentată de câteva cazuri de persoane care au ajuns la spital din cauza stării avansate de ebrietate, find consemnate și câteva cazuri de colici abdominale și colici biliare, nesemnificative însă, raportat la numărul total de pacienți, supă cum a precizat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

 

La fel s-a întâmplat și în cazul apelurilor primite zilele acestea la Ambulanță, media solicitărilor zilnice fiind de 160, cu 10 mai mult decât în perioadele obișnuite ale anului, dar mai scăzută decât de Crăciun. Nici echipajele de la SAJ Buzău nu s-au confruntat cu cazuri deosebite, patologia fiind una obișnuită, doar câteva persoane solicitând ambulanța după ce au abuzat de consumul de alcool.

Un alt aspect pozitiv este acela că nici în perioada Crăciunului, nici de Revelion, nu au fost consemnate cazuri de accidentări cauzate de utilizarea petardelor, artificiilor sau altor materiale pirotehnice, care constituie „ingredientul” principal al distracției dintre ani pentru mulți buzoieni.

Nici medicii de la Maternitate nu au fost solicitați în noaptea dintre ani, primul copil venit pe lume în 2018, o fetiță, născându-se pe 1 ianuarie, la ora 10.30. Tot în ziua de Sfântul Vasile s-au mai născut, la maternitatea buzoiană, un băiat și două fete, toate nașterile fiind spontane, fără niciun fel de probleme.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*