Notă maximă pentru primul copil venit pe lume în 2019, la Buzău

Primul copil al anului 2019 venit pe lume la Buzău a fost o fetiță, a cărei mamă a ajuns la Maternitate direct de la petrecerea de Revelion. 

 

La fel ca și Crăciunul, momentul trecerii în noul an nu a fost marcat de incidente deosebite la Buzău, iar gărzile din această perioadă nu au fost cu nimic mai deosebite pentru personalul de la secția UPU a Spitalului Județean și pentru echipajele de la Ambulanță și SMURD. Numărul prezentărilor la urgențe, la fel ca și cel al apelurilor la 112 venite din partea celor care au solicitat ajutor medical a fost cel specific unei perioade obișnuite din an, iar patologia a fost cea specifică sezonului și sfârșitului de an.

Astfel, în ultima zi din 2018 și în noaptea de Revelion, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Buzău au răspuns unui număr de 105 solicitări. Rezultatele abuzurilor alimentare și bahice făcute de buzoieni în noaptea dintre ani au început să apară pe 1 ianuarie, când majoritatea apelurilor la Ambulanță au fost pentru probleme precum colici abdominale, colici biliare sau alte stări de disconfort cauzate de alimentele sau băuturile alcoolice consumate peste măsura suportabilă de organism. Cu toate acestea, numărul cazurilor s-a încadrat în limitele normale, nici de această dată nefiind vorba de o adevărată „avalanșă” de solicitări venite pe adresa celor de la Ambulanță.

 

La spitalul județean, cele mai puține prezentări la secția UPU s-au înregistrat în ultima zi din 2018, când la urgențe au ajuns doar 73 de pacienți, mai puțin decât de Crăciun și chiar decât într-o zi obișnuită din an. Acest fapt este explicabil, dat fiind că majoritatea buzoienilor au fost ocupați în această zi cu ultimele pregătiri pentru Revelion. Efectele acestor pregătiri au început să se vadă însă la UPU începând cu prima zi a noului an. Astfel, de la 73 de prezentări pe 31 decembrie, numărul pacienților ajunși la Urgențe a crescut pe 1 ianuarie la 106, iar pe 2 ianuarie a ajuns la 111. A fost vorba, în special, de probleme cardiologice și neurologice, care nu au avut neapărat legătură cu petrecerea de Revelion, însă nu au lipsit nici intoxicațiile alcoolice și nici câteva cazuri de traumatisme provocate de petarde și artificii.

În noaptea dintre ani și în primele ore din 2019, la maternitatea din Buzău au venit pe lume 7 băieți și două fete, toți cei 9 copii fiind sănătoși și nepunând  nici un fel de probleme la naștere. Primul copil venit pe lume în noul an a fost o fetiță de 3,380 de kilograme, născută în jurul orei 2.00, care a primit la naștere nota 10. Nașterea a avut loc pe cale naturală, mama fetiței ajungând la maternitate în ultimul moment, direct de la petrecerea de Revelion.

Primul nou-născut din ţară a venit pe lume, anul acesta, la Iaşi. Copilaşul de nota 10 s-a născut în primul minut din 2019 şi mai are acasă trei fraţi şi o surioară, iar pentru că s-a născut în ziua Sfântului Vasile, a primit și acest nume. Despre copiiiii născuți de Revelion se spune că vor fi norocoși, iar familia lor va fi apărată de rele și va avea un an âmbelșugat.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Mirela Tanase spune:

    Nota zece pentru copil si doi pentru cei care nu au pus limitator bauturii si sarmalelor.

Adaugati un comentariu


 

*