Opt buzoieni s-au mutat cu Revelionul la urgențe, din cauza petardelor

Este cel mai mare număr de victime provocat de obiectele pirotehnice în ultimii ani, și mai este de reținut faptul că toți pacienți au fost adulți.

 

În ciuda restricțiilor datorate pandemiei, dar și a legislației care interzice comercializarea și utilizarea de elemente pirotehnice din clasele puternice, Revelionul care tocmai a trecut a fost mai „exploziv” decât cele precedente, detunăturile petardelor răsunând chiar și pe 2 ianuarie. Astfel, dacă nu au mai avut ocazia să iasă în Centru și să spargă sticle de șampanie pe mijlocul străzii, și au fost obligați să petreacă Revelionul în cerc restrâns, buzoienii și-au refulat frustrările acumulate de-a lungul anului trecut, bubuind petarde pe parcursul întregi nopți dintre ani dar și în primele zile din 2021.

Din păcate, pentru unii dintre ei această distracție s-a terminat prost, pentru că s-au ales cu răni serioase provocate de petarde și artificii. Astfel, după ce și-au început Revelionul promițător, cu masa plină și arsenalul de petarde completat încă de la Crăciun, aceștia au fost nevoiți să întrerupă petrecerea și să se mute la secția de Urgențe a spitalului județean, după ce au fost răniți de petarde atunci când se distrau mai bine.

 

Este vorba de opt buzoieni care au ajuns la spital în noaptea de Revelion, surprinzător fiind faptul că toți erau adulți, ceea ce presupune că ar fi trebuit să fie mult mai responsabili în utilizarea acestor obiecte, care, până la urmă, fac parte din categoria materialelor explozibile. Este cel mai mare număr de victime provocate de petarde în ultimi ani, fapt ce ar trebui să readucă în atenția autorităților interzicerea cu desăvârșire a comercializării și utilizării unor astfel de materiale de către persoane neautorizate.

În total, de Revelion au ajuns la Urgențe 87 de pacienți cu patologii variate, predominând insuficiența respiratorie acută, anemia severă și  dispneea. Numărul prezentărilor a crescut la 103 în data de 2 ianuarie, fiind vorba de pacienți cu diverse simptome, care nu au avut neapărat legătură cu excesele alimentare și bahice din ultima perioadă. Ieri, la UPU au ajuns 127 de pacienți, în cazurile cel mai grave fiind vorba de accident vascular cerebral ischemic, angină pectorală sau insuficiență renală acută.

 

Trăgând linie, se poate spune că Sărbătorile de Iarnă au fost liniștite din punctul de vedere al prezentărilor la UPU, numărul prezentărilor menținându-se în limitele normale, iar cazuistica fiind cea obișnuită.

La maternitate, în noaptea de Revelion au venit pe lume șase copii, dintre care 4 băieți și două fete. Cinci dintre nașteri au fost spontane iar cea de-a șasea a avut loc prin cezariană, iar primul copil adus pe lume în acest an este un băiat de 3,2 kilograme, născut la ora 00.50.

În a doua zi din 2021, la maternitatea buzoiană s-au mai născut 12 copii, nefiind înregistrate probleme deosebite la venirea lor pe lume.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*