Medicii buzoieni din spitale protesteaza

15 mai 2014 | 1 comentariu |

Ei isi desfasoara activitatea purtand banderole tricolore la brat sau la la buzunarul de la piept, marcand astfel Ziua de protest a medicilor europeni.

 

Medici 106Ziua de 15 mai a fost declarata, de Federatia Europeana a Medicilor Salariati, Ziua de Protest a Medicilor Europeni. Pentru a marca aceasta zi, Colegiul Medicilor din Romania a recomandat medicilor din intreaga tara sa poarte banderola tricolora, ca si toamna trecuta, in timpul protestelor organizate de Coalitia profesionistilor din Sanatate.

Medicii din spitalele buzoiene au primit, inca de saptamana trecuta, banderolele pe care le poarta astazi, pentru a se solidariza in acest fel cu toti colegii lor din Europa.

Am trimis la toate spitalele banderole tricolore, pentru a fi purtate de medici, informandu-i totodata despre semnificatia acestei zile, cand in intreaga Europa se marcheaza Ziua de Protest a medicilor Europeni. In acest fel, Federatia Europeana  Medicilor Salariati, atrage atentia guvernelor, in fiecare an, ca medicii apara drepturile sanatatii si au la randul lor drepturi care trebuie sa le fie respectate. 15 Mai 2014 este Ziua de actiune a medicilor europeni si cerem guvernelor sa salveze banii pentru a asigura calitatea ingrijirilor de sanatate pentru toti cetatenii Europei, sa stopeze coruptia si represiunile asupra medicilor, sa asigure salarii si conditii de munca decente pentru toti medicii Europei”, a precizat dr. Ion Japie, presedintele Colegiului Medicilor Buzau.

 

medicii ortopezi paraschiv, vulpe si japieFederatia Europeana a Medicilor Salariati (FEMS) a fost infiintata in 1964, sub denumirea de „Federatia Europeana a Medicilor comunitari”, iar in 1981 a fost redenumita cu titularura de astazi. Are sediul in Franta si este afiliata la organizatiile internationale de profil.

Toti medicii din statele Uniunii Europene, prin asociatiile profesionale din care fac parte, sunt si membri ai acestei Organizatii reprezentative, care militeaza pentru respectarea  acestei profesii, a drepturilor medicilor, pentru conditii de munca si salarii decente, pentru perfectionarea medicala continua si pentru respectarea principiilor profesionale privind calitatea actului medical.

FEMS isi desfasoara activitatea in cooperare cu UEMS (Uniunea Europeana a Medicilor Specialisti), AEMH (Asociatia Europeana a Medicilor Seniori), cu EJD (Asociatia Medicilor Debutanti) si are statut de observator in cadrul CPME (Comitetului Permanent al Medicilor Europeni) si in Forumul Asociatiei Nationale a Medicilor -WHO.


Categorii: Actual

Comentarii (1)

  1. Un medic spune:

    Pana cand aceste proteste vor ramane surde pentru urechie guvernantilor? Corpul medical incearca de ani de zile sa atraga atentia, prin proteste civilizate, la dezastrul instituit in sistemul de sanatate, de toate guvernele care s-au perindat la putere. Si acest protest, ca si celelalte, va ramane fara ascultare.
    Industria, navele maritime, agricultura, etc. au fost, pe rand, lasate in paragina si apoi vandute pentru profitul a cativa.
    Cam acelasi lucru se intampla si in medicina: s-au inchis spitale, s-au imputinat paturile, fondurile sunt folosite pentru a plati pe cei care voteaza (dar care nu au contribuit la sistemul de sanatate) si personalului medical nu-i mai ramane decat sa tot plece sau sa accepte mizeria sistemului.
    Pana cand… pana cand sistemul medical va fi complet distrus. Dar ce se intampla cu acest popor? E simplu: cei care l-au supt vor pleca si ei, lasand in urma muribunzi, suferinzi si cadavre…

Adaugati un comentariu


 

*