Medicii stomatologi buzoieni, asteptati la vot

1 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Miercuri, 2 decembrie, intre orele 10.00-16.00. cei aproape 200 de medici stomatologi buzoieni isi vor putea desemna noua conducere locala a Colegiului Medicilor Dentisti.

 

dentistMedicii stomatologi se pregatesc pentru alegerea unor noi reprezentanti ai conducerii Colegiului Medicilor Dentisti din Romania la nivel local, pentru mandatul 2015-2019. Medicii stomatologi buzoieni, isi vor putea exercita dreptul de vot (cu conditia sa aiba cotizatia platita sau sa si-o plateasca in ziua votului), miercuri, 2 decembrie. Ei isi vor putea exprima preferintele privind functiile eligibile din cadrul Consiliului Colegiului Teritorial si Adunarii Generale Nationale, in cadrul primului tur de scrutin, la sediul CMDJ din Strada Chiristigii. In cazul in care nu se va intruni majoritatea de doua treimi din sufragii, peste o saptamana are loc Turuul al doilea. Publicarea listelor finale cu candidatuile au fost depuse, saptamana trecuta, la Comisia Electorala si afisate la sediul CMDJ. Pentru Consiliul Local s-au inscris 14 candidati, iar pentru Adunarea Generala, 10, o parte dintre ei regasindu-se pe ambele liste.

 

Dentist-votAsa cum SabatateaBuzoiana.ro anunta inca din luna septembrie, dr. Claudia Ciupitu nu mai candideaza pentru prima functie a Colegiului buzoian, dar doreste sa faca parte din Consiliul Judetean si Adunarea Generala.

Colegiul Medicilor Dentisti din Buzau a fost infiintat in urma cu zece ani. Primul presedinte, al carui mandat a fost de doi ani, a fost dr. Viorica Nita. Ulterior, aceasta functie a fost atribuita prin vot, dr. Claudia Ciupitu care, timp de opt ani a reprezentat interesele medicilor stomatologi buzoieni sau, dupa caz, impreuna cu membrii Consiliului Judetean al CMD a sanctionat derapajele acestora de la deontologia profesionala.

Pe actualele liste cu candidaturi pentru alegerea organelor de conducere a Puterii profesionale se mai regasesc dr. Eugen Chihaia si dr. Cornelia Scolari – din vechea conducere, ceilalti candidati fiind nume noi, care nu au facut parte din niciuna dintre conducerile medicilor dentisti de la infiintare si pana acum.

 

stomatologiePotrivit dr. Stefania Gheorghe, presedinta Comisiei Electorale Teritoriale, in judetul Buzau profeseaza, in prezent, 199 de medici stomatologi, iar pentru a avea drept de vot, acestia trebuie sa aiba achitata cotizatia la zi. Daca nu se va intruni numarul de voturi necesare pentru validarea alegerilor din Turul I, la sfarsitul saptamanii, tot intre orele 10.00-16.00 va avea loc Turul II. Potrivit ultimelor precizari privind Regulamentul de alegeri, dupa validarea de catre Comisia Electorala Centrala a candidatilor alesi local si atribuirea mandatelor de membri in Consiliul Colegiului Teritorial, in termen de maximum 3 zile, presedintele Comisiei Electorale Teritoriale convoaca prima sedinta a Consiliului Colegiului Local, pentru alegerea Biroului Executiv. Dupa validarea noii echipe de conducere locale de catre Comisia Electorala Centrala, cea locala isi inceteaza activitatea.Presedintii si vicepresedintii consiliilor colegiilor teritoriale sunt, de drept, reprezentantii acestora in Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania. Din randul acestora vor fi alese organele de conducere ale Colegiului Medicilor Dentisti din Romania.

 


Adaugati un comentariu


 

*