Medicul Adrian Zoican, confirmat presedinte al Organizatiei Municipale a PNL Buzau

Din luna septembrie 2016, seful sectiei UPU Buzau indeplinea cu delegatie aceasta functie, iar aseara a fost ales prin vot.

 

Dr. Adrian Zoican

Dr. Adrian Zoican

Medicul urgentist Adrian Zoican s-a impus aseara in fata celor doi contracandidati pe care i-a avut in cursa pentru postul de presedinte al Organizatiei Municipale a PNL Buzau, fiind ales prin vot sa indeplineasca aceasta functie. De altfel, inca din luna septembrie 2016, Adrian Zoican, care are si calitatea de consilier judetean si este seful sectiei UPU a Spitalului Judetean, fusese numit cu delegatie in aceasta functie, ramasa vacanta dupa retragerea fostului titular, Constantin Ionescu.

In cursul zilei de ieri, la nivelul Organizatiei Municipale a PNL Buzau au avut loc alegeri pentru desemnarea presedintelui, alturi de medicul Adrian Zoican, in cursa inscriindu-se si inginerul Vasile Olariu si avocatul Lucian Salcutan.

Acesta din urma a parasit sala inaintea votului, invocand faptul rezultatul alegerilor este dinainte stabilit, „cartiile fiind facute” pentru desemnarea ca presedinte a lui Vasile Olariu, membru cu state vechi al organizatiei.

Previziunile sale nu s-au confirmat insa, victoria revenindu-i lui Adrian Zoican, care a obtinut 34 de voturi. In acelasi timp Vasile Olariu a fost votat de 19 membri, in timp ce Lucian Salcutan nu a primit niciun vot, 13 voturi fiind anulate.

 

Vasile Olariu si Adrian Zoican

Vasile Olariu si Adrian Zoican

Initial, si Adrian Zoican suspecta, inaintea votului, ca viitorul presedinte va fi Vasile Olariu, insa rezultatul final spune ca l-a luat chiar si pe el prin surprindere. Acesta a declarat ca nu se astepta sa castige in fata lui Vasile Olariu, recunoscand astfel, in final, ca votul a fost unul corect si cat se poate de transparent. „Imi faceam griji, pentru ca e o functie care implica o mare responsabilitate. Am avut emotii pe care le-am depasit, iar rezultatul final a aratat ca vointa activistilor liberali este pentru continuarea strategiei de pana acum, pentru recrutarea de noi membri, identificarea de potentiali candidati la functiile publice, care sa promoveze valorile liberale”, a declarat noul presedinte al organizatiei locale a PNL, la scurt timp dupa numararea voturilor.

Inginerul Vasile Olariu, unul dintre cei mai statornici membri ai partidului, a fost insa creditat cu cel mai mare numar de voturi pentru functia de prim-vicepresedinte, fiind urmat de Ion Dumitru.

Functiile de vicepresedinti vor fi ocupate de Dumitru Ene, Stefan Alexandru, Vasile Mirea, Marcel Botea, Irina Grigore, Ion Barbu, Florin Costache si Nicolae Serban, iar cea de trezorier, de Georgeta Neagu.

Adrian Zoican este singurul medic urgentist din cadrul Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean, avand si functia de sef al acestei sectii, iar in urma alegerilor locale din vara detine si calitatea de consilier judetean din partea PNL.

UPDATE: Adrian Zoican si-a depus candidatura si pentru functia de presedinte al Filialei judetene Buzau a PNL, alaturi de deputatul Cristinel Romanescu, Ion Nicolae, Lucian Salcutan si Maria Pislaru. Sedinta de alegeri va avea loc joi, 27 aprilie, la Sala de sedinte a Consiliului Judetean.

 

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*