Medicul Gabriela Pârâu, noul manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca

25 mai 2020 | 6 comentarii |

Protestul medicilor, asistenților medicali și personalului TESA, dar și amenințarea cu demisia în bloc au avut efect: ministrul Sănătății a revocat-o astăzi pe Cristina Păun și a numit-o în funcția de manager pe doctorița Pârâu. 

 

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță (SPMS) Săpoca are, începând de astăzi, un nou manager. Medicul Gabriela Pârâu a fost numită prin Ordinul ministrului Sănătății, nr. 753, manager cu delegație al unității medicale, pentru șase luni, începând cu data de 25.05.2020.

Decizia ministrului Nelu Tătaru a venit ca urmare a protestelor repetate ale personalului medical și TESA din cadrul spitalului, care imediat după numirea în funția de manager a economistei Cristina Păun au contestat-o și au cerut revocarea acesteia din funcție. Aceștia și-au întemeiat cererea pe faptul că este o persoană conflictuală, alături de care nu-și pot desfășura activitatea, reamintind totodată că a fost demisă de două ori din funcțiile pe care le-a ocupat anterior în spital, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu și pentru producerea unui prejudiciu în sumă de 23 miliarde de lei vechi în perioada în care ocupa funcția de șef Serviciu financiar în timp ce concubinul său era manager, constatat de Curtea de Conturi Buzău, dar și că este cercetată într-un dosar aflat la DNA și se află în litigiu cu spitalul într-o altă cauză.

Protestul declanșat vineri, de angajații SPMS Săpoca, dar mai ales avertismentul cu demisia în bloc a medicilor și personalului TESA par să fi avut efect, pentru că astăzi, ministrul Nelu Tătaru a decis revocarea Cristinei Păun și numirea medicului Gabriela Pârâu în funcția de manager.

 

Dr Gabriela Pârâu

Dr. Gabriela Pârâu este medic primar medicină de laborator și profesează în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca din anul 2006, când a terminat rezidențiatul. Postul i-a revenit încă din 2001, când a concurat pentru el și l-a obținut în urma examenului de intrare în rezidențiat.

În exclusivitate pentru SănătateaBuzoiană.ro, dr. Pârâu a spus că se simte onorată că i s-a acordat o asemenea încredere și că se va strădui să facă echipă cu ceilalți membri ai Comitetului Director și ai Consiliului de Administrație, iar în același timp speră ca „echipa lărgită din care va face parte întregul personal al spitalului să funcționeze așa cum trebuie, să nu mai existe disensiuni, să se concentreze toată lumea pe ceea ce are de făcut și să se revină la normal. Pacienții noștri au nevoie și trebuie să primească cele mai bune îngrijiri medicale, pentru că, până la urmă, asta este menirea noastră. Într-un spital trebuie să funcționeze competența, empatia și responsabilitatea față de pacienți și față de colegi, pentru că reglarea de conturi sau vendeta nu aduc beneficii nimănui”a subliniat noul manager Gabriela Pârâu.

 

Numirea dr. Pârâu în funcția de manager a fost salutată de personal medical și de personalul TESA, care consideră că este omul față de care s-a luat o decizie corectă, pentru că este o persoană integră, capabilă și demnă de respect, care deși exigentă, este foarte corectă și dedicată profesiei și pacienților.

Și sindicaliștii se declară mulțumiți de noul manager, iar în numele lor, liderul Maria Spoială a declarat că „în sfârșit, oamenii își vor putea face datoria față de pacienți și nu vor mai fi timorați, tracasați și împiedicați să-și respecte obligațiile din fișa postului”.

Cristina Păun a fost numită manager interimar la Spitalul Săpoca la finalul lunii martie, în ciuda faptului că era în litigiu cu unitatea medicală și este cercetată de DNA, pentru fapte incompatibile cu funcția. A fost contestă încă de la numire de angajații spitalului, dar nimeni nu a ținut cont, până acum, de memoriile și protestele lor, până când medicii și personalul TESA, alături de un număr important de asistenți medicali au anunțat că vor demisiona în bloc dacă nu este schimbat managerul.

În această seară, după primirea ordinului de revocare, Păun a încercat să intre în unitatea medicală, sub pretextul că vrea să-și ia lucrurile personale, dar a fost oprită, solicitându-i-se să revină marți, în timpul programului, când va fi și noul manager la serviciu, având în vedere că, de astăzi, nu mai are nicio legătură cu spitalul.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (6)

 1. M. Rudy spune:

  Felicitări pentru numirea pe criteriile consacrate ale managementului resurselor umane!
  Să dea dovadă de înțelepciune și să conducă aceasta instituție doar după prevederile legale pe care le are la îndemână, respectând oamenii din subordine, promovând valorile!
  Are marele avantaj că a profesat și a crescut în acel mediu pe care îl cunoaște, cu rele și bune. Pe cele rele trebuie sa le îndrepte,iar pe cele bune să le dezvolte în continuare. Spor la treabă!

 2. Radu Vlad spune:

  Un om de excepție, un medic pe masura!

 3. V. Valentin spune:

  Asa ar trebui in toate institutiile statului, personalul sa intre in greva sa nu mai puna toti parveniți politic in functii de conducere…

 4. Veronica Ioniță spune:

  Felicitări cadrelor medicale și tot personalul administrativ al spitalului Sapoca!

 5. Luminita Blidaru spune:

  Felicitari doamnei doctor! Mult succes!
  In sfarsit o alegere buna.

 6. Elena Arghir spune:

  Succes!

Adaugati un comentariu


 

*