Medicul Marian Burcea, noul sef al CNAS

18 martie 2017 | 1 comentariu |

Printr-un Ordin al premierului Grindeanu, publicat vineri, in Monitorul Oficial, fostul presedinte al Casei OPSNAJ este membru in Consiliul de Administratie si presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

 

Dr. Marian Burcea - presedinte CNAS

Dr. Marian Burcea – presedinte CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) are un nou presedinte. Prin decizia primului-ministru Sorin Grindeanu, la propunerea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, Conf. univ. dr. Marian Burcea a fost numit, incepand de vineri, 17 martie 2017, membru al consiliului de administratie si presedinte al CNAS, cu rang de secretar de stat, pentru un mandat de 4 ani.

In exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro, dr. Marian Burcea a declarat ca va incerca si spera sa reuseasca sa stabileasca o foarte buna colaborare cu Ministerul Sanatatii, Ministerul de Finante, Casele Judetene si furnizorii de servicii medicale, iar impreuna sa regandeasca statutul si modul de functionare al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In opinia sa, aceasta institutie de importanta strategica trebuie „sa functioneze mai bine dar si sa fie mai bine perceputa, iar rolul ei sa fie inteles atat de pacienti cat si de furnizori, atat la nivel central cat si la nivelul Caselor judetene. Este necesar sa existe un grad mai mare de predictibilitate, atat pentru cei care platesc asigurari de sanatate in Romania (asiguratii), cat si pentru furnizorii de servicii medicale. Trebuie sa facem lucurile sa mearga mai bine, din toate punctele de vedere”, a precizat noul presedinte al CNAS.

 

marian burceaIn ceea ce priveste deciziile concrete si imediate pe care intentioneaza sa le ia, noul presedinte al CNAS spune ca „intr-o prima instanta trebuie upgradat si fluidizat sistemul informatic, iar impreuna cu cei care se ocupa de acest sector trebuie sa gasim solutii ca acest sistem sa nu mai functioneze cu sincope. Tot urgenta este si rezolvarea problemei taxei clawback, pentru care avem inregistrate peste 700 de reclamatii si proteste. Voi face o analiza economica si sociala din acest punct de vedere si, impreuna cu specialistii implicati in sistemul de sanatate vom gasi o solutie si la aceasta problema, iar concluziile sper sa le pot comunica in cel mai scurt timp, pentru ca nu ne mai putem permite sa nu avem medicamentele necesare pentru bolnavi. Este necesar sa existe contracte ferme si fara posibilitate de interpretari, fiecare trebuie sa stie ce trebuie sa faca si la ce sa se astepte”, a mai spus dr. Marian Burcea.

 

Dr. Burcea si Dr. Ionita-RaduMilitar de cariera si medic, obisnuit cu rigoarea, disciplina si respectarea cuvantului dat, dar sensibil la suferinta, noul sef al CNAS considera ca trebuie pus un accent deosebit pe cresterea calitatii actului medical si pe o buna comunicare intre institutiile statului, populatie si furnizorii de servicii. Cel care plateste trebuie sa stie pentru ce plateste, sa stie ce drepturi dar si ce obligatii are, iar in felul acesta sa poata fi asigurat atat pachetul de servicii medicale de baza (pentru ca suntem un Stat social), dar si servicii mai bune, astfel incat sa determinam populatia sa reconsidere asigurarile de sanatate. Pe de alta parte, furnizorii de servicii medicale trebuie sa stie exact ce obligatii au si sa le respecte intocmai, pentru banii pe care-i primesc. Pentru asta, insa, asa cum am spus, este necesar mai intai sa facem lucrurile sa mearga, incepand de la noi si pana la ultima rotita a sistemului”, a punctat dr. Marian Burcea pentru SanatateaBuzoiana.ro, adaugand ca o alta problema importanta de care se va procupa este comunicarea corecta si eficienta, atat cu actorii implicati in sistemul de sanatate cat si cu populatia si mass-media.

 

Dr. Marian Burcea si dr. Monica Pop

Dr. Marian Burcea si dr. Monica Pop

Dr. Marian Burcea (60 de ani) este medic primar oftalmolog, general de brigada (rez.) medic, conferentiar universitar doctor la U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti – Sef Disciplina Oftalmologie Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila” si director medical al Spitalului Clinic Universitar de Oftalmologie Bucuresti, unde a facut echipa cu prof. univ. dr.Monica Pop (manager).

Dr. Burcea este foarte apreciat de colegi, de pacienti si de studenti, atat pentru profesionalismul de care a dat dovada ca medic sau ca profesor, cat si pentru calitatile umane si manageriale pe care le-a demonstrat de-a lungul timpului.  Toti cei care il cunosc stiu ca este extrem de intelegator atunci cand cineva are nevoie de ajutor, dar ferm atunci cand da o dispozitie si neiertator atunci cand cineva nu-si respecta indatoririle.

Este considerat, totodata, unul dintre cei mai buni chirurgi oftalmologi, iar in timpul liber opereaza, de ani buni, impreuna cu medicul buzoian prof. univ. dr. Calin Tataru, atat la Clinica Alcor din Bucuresti cat si la Clinica Optimed Buzau.  

Avand o experienta de 12 ani in gestionarea problemelor asiguratilor si ale furnizorilor de servicii medicale, din 2004 si pana in septembrie 2016 (cand s-a pensionat) ocupand functia de Presedinte-director general al Casei de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii  Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ), medicul Marian Burcea este considerat una dintre cele mai inspirate alegeri ale Guvernului Grindeanu.

 Comentarii (1)

  1. Gela Camelia Dragan spune:

    Felicitari d-le Doctor!

Adaugati un comentariu


 

*