Medicul Monica Pop, intre celebritate si interese

20 septembrie 2013 | 0 comentarii |

Sefa Spitalului de Urgente Oftalmologice Bucuresti este acuzata, de Agentia Nationala de Integritate, de „conflict de interese in materie penala”. In replica, medicul considera actiunea ANI o greseala, iar informatiile din comunicat, eronate.  

 

Dr. Monica Pop

Dr. Monica Pop

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea cercetarii medicului Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, pentru conflict de interese in materie penala, transmite institutia, printr-un comunicat de presa.

Medicul este acuzat ca ar fi incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie penala prin faptul ca, in calitate de manager, a incheiat in perioada 2010 – 2013, nu mai putin de „62 de contracte de asistenta juridica si de reprezentare in instanta a intereselor spitalului, cu cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian (…), in valoare de 60.650 lei”.

Aceleasi cabinete de avocatura au reprezentat insa si interesele acesteia in instanta, in calitate de persoana fizica, in aceleasi procese civile ale caror parti sunt Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si Monica Pop, mai spune ANI. Pe de alta parte, intre Monica Pop si cabinetele de avocatura mentionate au fost incheiate 27 de contracte de asistenta juridica si reprezentare, in valoare totala de 6.000 de lei, ceea ce a insemnat ca cele doua cabinete de avocatura „au fost remunerate atat de Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, reprezentat de Monica Pop, in calitate de manager, cat si de persoana fizica Monica Pop”, mentioneaza ANI, aratand ca potrivit art. 253 (1) din Codul Penal al Romaniei: „Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.

 

dr. monica-popSefa Spitalului de Oftlmologie Bucuresti sustine, tot printr-un comunicat de presa, pe care il redam intergal, ca „Stirea difuzata de catre Agentia Nationala de Integritate este incorecta. Nu am fost reprezentata de o casa de avocatura ci de un avocat si numai in calitatea mea de director de spital, intr-un litigiu de munca cu o asistenta medicala ce prezinta o grava patologie psihiatrica. Acest angajat reprezenta un real pericol pentru pacienti. Acest fapt, precum si actele de indisciplina repetate, au dus la desfacerea contractului de munca. Aceasta asistenta a avut si are sute de procese, fiind cunoscuta de catre toate instantele de judecata ca procesomana. Are procese cu toti Ministrii Sanatatii, cu Directia de Sanatate Publica, cu toti procurorii si judecatorii care i-au dat solutii defavorabile, precum si cu inspectorii ANI.Aceasta persoana a pierdut toate procesele cu spitalul. Consider nedreapta preluarea acestei stiri nereale si difuzarea sa”, sustine medicul, care dintr-o data, se vede intrata intr-un scandal cu iz de infractiune economica sanctionata penal, care ar putea demola ca pe un castel de carti de joc, celebritatea si integritatea de care se bucura pana nu de mult.

ANI sustine insa ca a informat-o pe Monica Pop despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, iar medicul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

 


Categorii: Ancheta, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*