MedLife a preluat intergral Life Med

4 aprilie 2022 | 0 comentarii |

Life Med este cea de-a 37-a achiziție a MedLife, are în portofoliu 24 de specialități medicale și va fi integrată sub brandul Sfânta Maria.

 

Mihai Marcu

Grupul MedLife a cumpărat integral compania Life Med, care deţine două clinici în Bucureşti, în zona Timpuri Noi şi Militari, cu laboratoare de analize medicale proprii, care vor fi integrate în reţeaua Sfânta Maria, brand medical ce se adresează în special pacienţilor care accesează servicii medicale în regim CAS, transmite MedLife printr-un comunicat.

Așa cum menționam la început de an, în 2022 va fi impulsionată și dezvoltarea rețelei Sfânta Maria, al doilea brand parte din grup cu focus pe pacienții care își doresc să acceseze în mod special servicii în regim CAS. Iată deja un prim pas spre consolidare, prin preluarea integrală a clinicii Life Med, o clinică cu servicii complete de diagnostic și tratamente de top care prin sinergie cu rețeaua Sfânta Maria, va veni în sprijinul pacienților”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

 

* Cu o experiență de peste 17 ani pe piața de servicii medicale private, Life Med oferă servicii complete de diagnostic și tratament – consultații, investigații clinice și analize de laborator – pentru peste 130.000 de pacienți anual, în 24 de specialități medicale: alergologie și imunologie, cardiologie, chirurgie generală, dermatovenerologie, diabet și boli de nutriție, ecografie vasculară, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină de familie, medicină internă, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, pneumologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală, reumatologie, urologie. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei, în creștere cu 8% față de 2020 (8,6 milioane lei).

 

* Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat în urmă cu 5 ani și operează pe piața serviciilor medicale cu 50 de unități medicale proprii, dsponibile ca urmare a achizițiilor și a dezvoltărilor organice: 12 clinici – în Bucureşti, Bacău, Galați, Măgurele și Sibiu, 10 laboratoare – în Bucureşti, Brăila, Bacău, Galați și Sibiu şi peste 25 de puncte de recoltare. Totodată, Sfânta Maria este printre operatorii cu cea mai mare rețea proprie de medicină de familie. Achiziționarea integrală a clinicii Life Med reprezintă cea de-a 37 achiziție derulată până acum de grupul MedLife.

 

* Operatorul privat de sănătate MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a raportat o cifră de afaceri pro-formă consolidată de 332 milioane de euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 milioane euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul BVB. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în această perioadă, până la 123 de milioane de lei, în creştere cu 93%.

Listată la Bursa de valori București, Medlife SA (simbol bursier M) are o capitalizare de 2,9 miliarde lei, iar principalii acţionari sunt Mihai Marcu – 15,4%, Mihaela Cristescu – 14%, Nicolae Marcu – 10,5%, şi Fondul de Pensii NN – 12,8%.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*