MedLife anunta noi investitii in extinderea retelei de servicii medicale

6 februarie 2017 | 0 comentarii |

Operatorul privat de servicii medicale va face cea de-a 15-a achizitie a unei alte retele medicale de pe piata si va investi 1,3 milioane de euro pentru deschiderea unei noi hyperclinici si a unui laborator.

 

medlifeCel mai important operator de pe piata romaneasca de servicii medicale private a inceput anul in forta, anuntand deja achizitia a doua retele medicale importante, precum si demararea unei investitii pentru deschiderea unei noi hyperclinici si a unui laborator de analize, in judetul Brasov. Este vorba de compania MedLife, care a facut cele doua anunturi la scurt timp dupa ce, la finele lunii trecute, a achizitionat cel mai mare operator de servicii medicale private din judetul Dambovita, extinzandu-se astfel intr-o noua zona geografica, in care nu avea acoperire pana la acel moment.

Dupa achizitia pachetului majoritar de actiuni al operatorului Almina SRL, MedLife va face si cea de-a 15 achizitie derulata de la infiintare pana in prezent, incluzandu-si in portofoliu si prima companie de medicina privata din Romania, cu retea proprie de medicina de familie. Conform unui comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, unde MedLife are listate actiuni incepand din luna decembrie a anului trecut, compania va achizitiona Anima Specialty Medical Services, un important furnizor de servicii medicale de ambulatoriu decontate de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. Reteaua are in componenta sase policlinici si un laborator, avand peste 200 de angajati, specialisti medicali si personal de suport.

 

AnimaServiciile oferite acopera 15 specialitati medicale, printre care Medicina de familie, Obstetrica-ginecologie, ORL, Endocrinologie, Oftalmologie, Dermato-venerologie, Cardiologie, Psihiatrie, Reumatologie, Gastroenterologie, Alergologie si imunologie clinica.

La finele anului trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro. Pentru finalizarea achizitiei de catre MedLife este nevoie, in prealabil, de acordul Consiliului Concurentei, care va analiza cazul in perioada urmatoare.

In urma achizitionarii sale de catre MedLife, Anima va ramane o companie autonoma, cu un departament de vanzari care va functiona diferit si independent de cel care promoveaza brandul MedLife. Va fi pastrat managementul actual, iar dupa preluare se vor  identifica functiunile si activitatile ce pot fi eficientizate.

 

spital medlife bvIn afara de aceasta achizitie, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania mai are in plan o investitie de 1,3 milioane de euro, vizand deschiderea unei noi hyperclinici si a unui laborator de analize in judetul Brasov.

Totodata, serviciile de ambulatoriu vor fi transferate intr-un nou spatiu, creat in cadrul spitalului pe care compania il detine deja in judet. Unitatea, care dispune in prezent de 82 de paturi si trei sali de operatie se va extinde astfel cu un numar de 18 paturi in regim de spitalizare de zi.

Noua hyperclinica va oferi pacientilor investigatii si tratamente pentru 32 de specialitati, printre care ortopedie, chirurgie generala, chirurgie plastica, chirurgie pediatrica, ginecologie, cardiologie, diabet, endocrinologie, reumatologie, neurologie şi ORL. Aceasta va cuprinde 21 cabinete medicale destinate consultatiilor si investigatiilor clinice si paraclinice, trei sali de tratament si doua cabinete de explorari functionale, iar echipa medicala va fi formata din 95 de medici si personal de suport.

In ceea ce priveste noul laborator, acesta va fi cea de-a patra unitate de acest gen din portofoliul MedLife Brasov, urmand a cuprinde patru departamente, mai precis  biochimie, hematologie, imunologie şi microbiologie.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*