Microcipul minune care salveaza inimi

20 august 2012 | 0 comentarii |

Cercetatorii portughezi au inventat un microcip care poate detecta in timp record malformatiile inimii, in speranta ca moartea subita a sportivilor va putea fi astfel prevenita.

 

Cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Lisabona au inventat un dispozitiv revolutionar, un microcip prin care va putea fi prevenita moartea subita a sportivilor de performanta, in timp record.

Cu acest cip putem evalua 32 de gene, toate legate de hipetrofia cardiaca si implicit de moartea subita. Putem face evaluarea in timp foarte scurt”, a declarat Ana Freitas, unul dintre cercetatorii portughezi.

Spre deosebire de testele traditionale care dureaza pana la 18 saptamani, noul dispozitiv ofera rezultate concludente chiar si dupa cinci zile. 

Oamenii de stiinta sustin ca dispozitivul inventat de ei evalueaza genele sportivului de performanta si poate identifica, pe baza unei singure probe de sange, mutatiile care pot afecta sistemul cardiovascular.

Lansarea produsului vine dupa ce anul acesta s-au inregistrat mai multe cazuri de fotbalisti morti pe teren in urma unor crize cardiace si a starnit interesul lumii sportive, fiind deja comandat de mai multe mari cluburi de fotbal.


Categorii: Stiri

Adaugati un comentariu


 

*