Mierea, aliat al sanatatii si frumusetii

12 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Este un excelent tonic al sistemului imunitar si nervos, normalizeaza tensiunea arteriala, ajuta in migrene, afectiuni digestive si pulmonare si, in plus, ne mentine frumusetea si sanatatea pielii un timp mai indelungat.

 

Cunoscuta inca din antichitate pentru proprietatile sale deosebite, mierea de albine era considerata un intaritor al organismului, iar tracii o numeau hrana vie. Si in zilele noastre, mierea este folosita atat ca aliment, cat si ca medicament, fiind utilizata in diverse terapii datorita continutului sau bogat de vitamina C, complexul de vitamine B, aminoacizi, oglioelemente, saruri naturale, fructoza, glucoza, lactoza, proteine, grasimi, enzime, substante volatile si aromate.

O lingurita de miere adaugata in cafeaua sau ceaiul de dimineata, poate inlocui cu succes atat de nocivul zahar alb si, in acelasi timp, ne confera un aport energetic pe parcursul intregii zile. Desi are calitati deosebite, mierea nu este indicata celor care sufera de alergii, diabet zaharat, insuficienta pancreatica sau obezilor.

 

Fortifica sistemul imunitar

 

Datorita vitaminelor si mineralelor, mierea de albine intareste sistemul imunitar, fiind recomandata copiilor, femeilor insarcinate si in perioadele de convalescenta. Folosita in mod regulat, cate o lingurita dimineata, cu o ora inaintea micului dejun, o alta la doua ore dupa masa de pranz si inca una dupa cina, mierea normalizeaza tensiunea arteriala si digestia si reduce cantitatea de acid gastric. In cazul colitelor si gastritelor, mierea se asimileaza mai bine cu putina apa calduta in care se dizolva. Orice tip de miere are proprietati specifice. Astfel, mierea de tei este benefica celor care sufera de stari febrile, raceli, dureri gastrice si migrene. Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana, cea de salcam este un bun calmant si tonic, iar mierea de livada poate fi folosita in afectiuni pulmonare si intestinale.

 

Hraneste si revitalizeaza tenul

 

Din vremuri stravechi, femeile au utilizat mierea pentru ingrijirea si infrumusetarea pielii. Ea se poate folosi in masti faciale, creme si lotiuni deoarece tonifica, revitalizeaza, hraneste pielea si reface tesutul conjunctiv. Produsele cosmetice ce contin miere au rol astringent, vitaminizant, nutritiv si reconfortant. In mastile cosmetice, mierea se poate combina cu praf de argila, iaurt, lapte, ou etc. Pentru tenurile tinere se recomanda ca mierea sa fie amestecata cu suc proaspat de struguri, iar pentru tenurile mature, o excelenta masca antirid este cea dintr-o banana coapta, pasata, in care adaugam doua lingurite de miere. Tenurilor cu tendinta de ingrasare le este indicata mierea din flori de tei, iar cea de salcam este benefica tenurilor uscate sau mature. De asemenea, mierea este un bun remediu pentru buzele crapate sau in tratarea acneei.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*